I aften laver vi en spændende bowl, fyldt med et væld af skønne ingredienser. Vi bygger vores Chipotle-bowl med luftige basmatiris, rejer stegt med chiliflager og cajunkrydderier, chimichurri-salsa med stegt majs, syltet løg, avocado, koriander og persille, og kølende fraiche.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pose
Koriander
1 stk
Lime
1 stk
Avocado
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr)
150 g
Basmatiris
1 dåse
Majs
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
1 g
Chiliflager
½ stk
Rødløg
1 pose
Bredbladet persille
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til syltning
¼ tsk
Salt til rejer
1 spsk
Olie til salsa
¼ tsk
Salt til salsa
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Halver lime.
Hak rødløg fint.
Bland rødløg, salt og limesaft i en lille skål.
Hak koriander og persille fint.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 2 cm tern.
Hæld væde fra majs.
Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme.
Steg majs i 4-5 min, eller indtil let brunet, og overfør til en stor skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Krydr rejer med Ay Cajun-ba, chiliflager og salt.
Steg rejer i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat. - Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Imens, vend rødløg (inklusive lage), avocado, olivenolie, salt, koriander og persille i skålen med majs.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med rejer og chimichurri-salsa.
Server med fraiche.