Er I blevet trætte af klassikeren spaghetti med kødsauce? Så vil vi gerne hjælpe med et spændende alternativ. I aften laver vi en fantastisk tomatsauce med peberfrugt, hvidløg, chili, spinat, fløde, ost og cajunkrydderier. Vi blander spaghetti i saucen, og topper med sprødstegt chorizo, rosmarin-pangrattato og revet ost.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Spaghetti
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja)
200 g
Chorizo-pølse
½ stk
Rosmarin
12.5 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Peberfrugt
40 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
½ dåse
Tomatpuré
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
½ g
Chiliflager
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
¼ tsk
Salt (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
½ tsk
Salt (trin 5)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en smule pastavand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, hak rosmarin [1/2 stilk, 2P] groft.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg rosmarin i 1 min, eller indtil velduftende. Tilsæt panko [1/2 pose, 2P] og steg videre i 3-4 min, eller indtil gylden og sprød.
Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og overfør til en lille skål.
Skær peberfrugt i 1 cm strimler.
Skyl spinat.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak chorizo fint på et andet skærebræt.
Opvarm en smule olivenolie i en samme stegepande på middelhøj varme.
Steg chorizo i 8-10 min, eller indtil gennemstegt.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Imens, opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en anden stor stegepande på middelhøj varme.
Steg peberfrugt i 2-3 min. Tilsæt hvidløg, Ay Cajun-ba, chiliflager [1/2 pakke, 2P] og tomatpuré [1/2 dåse, 2P], og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende. Tilsæt madlavningsfløde, pastavand, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt pasta, spinat og halvdelen af finrevet ost, og vend sammen.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis pastaen virker tør.
Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med chorizo, rosmarin-pangrattato og resterende finrevet ost.