Citronbagt torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronbagt torsk

Citronbagt torsk

med grøntsagsouscous og agurkeyoghurt

Vi forstår, at denne opskrift fangede din opmærksomhed, citronbagt torsk smager jo bare sååå godt! Smagene er perfekt afbalanceret mellem torsk, smør, dild og citron, og serveres med rodfrugtscouscous med rødløg, rødbeder og gulerod. Hertil en forfriskende agurkeyoghurt med hvidløg!

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Proteinrig
Allergener:
Selleri
Gluten
Hvede
Mælk
Fisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Rødløg

1 stk

Rødbede

1 stk

Gulerod

1 pose

Dild

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

100 g

Couscous

(Indeholder Gluten, Hvede)

½ stk

Hvidløgsfed

1 stk

Agurk

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

½ stk

Citron

250 g

Torsk

(Indeholder Fisk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

2.5 dl

Vand (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)1997 kJ
Kalorier (kcal)477 kcal
Fedt10.1 g
Mættet fedt3.3 g
Kulhydrat52.2 g
Sukker14.2 g
Protein33.5 g
Salt4 g

Redskaber

Bageplade
Gryde

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Skær rødløg i 2 cm både.

Skær rødbede (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 1 cm tern.

Fordel i den ene side af en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 18-20 min, eller indtil møre. 

Bag fisk
2

Imens, skær citron [1/2 stk, 2P] i tynde skiver. 

Hak dild fint.

Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Drys med halvdelen af dild, og placer citronskiver ovenpå. Placer fisk med skindsiden nedad i den anden side af bagepladen, når rodfrugterne har 15 min tilbage. 

Bag i ovnen i 12-15 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mat i midten.

Kog couscous
3

Imens, bring vand [2,5 dl | 5 dl], grøntsagsbouillon og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt couscous og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], og rør godt rundt.

Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.

Lav agurkeyoghurt
4

Riv hvidløg [1/2 stk, 2P] fint.

Hak agurk fint.

Bland yoghurt, hvidløg, agurk og et nip salt i en skål.

Bland rodfrugtcouscous
5

Vend rodfrugter i gryden med couscous.

Tilsæt et stor skvæt citronsaft og resterende dild. 

Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.

Server
6

Anret fisk og rodfrugtcouscous i dybe tallerkener.

Top med agurkeyoghurt.