Denne uges fisk byder på spændende tilberedningsmetoder og tilbehør. Vi dækker torsken med citronskiver og damper den i ovnen. Vi serverer vores citrondampet torsk med kartoffelmos med finrevet ost, en lækker kørvelsauce med sennep og ovnbagt gulerod og porre.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Bagekartoffel
1 stk
Gulerod
1 stk
Pastinak
1 stk
Porre
250 g
Torsk
(Indeholder Fisk)
1 pose
Kørvel
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
12 g
Grov sennep
(Indeholder Sennep)
1 stk
Citron
1 stk
Hvidløgsfed
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
½ tsk
Salt (trin 2)
3 spsk
Mælk (trin 2)
½ dl
Vand (trin 5)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skær gulerod (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i stave.
Skær porre [½ stk, 2P] i kvarte på langs.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre.
Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.
Skræl hvidløg.
Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], finrevet ost, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Dæk til med låg, og stil til side.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, skær citron i 1 cm skiver.
Dub fisk tør med køkkenrulle, dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber.
Top med citron.
Overfør fisk til bagepladen i ovnen, når grøntsagerne har 15 min tilbage, og bag i 12-15 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Imens, hak kørvel groft.
Bland madlavningsfløde, vand [1/2 dl | 1 dl], grøntsagsbouillon, kørvel og sennep i en mellemstor gryde, og lad simre på middelhøj varme i 2-3 min, eller indtil varm.
Smag til med salt og peber.
Anret kartoffelmos i dybe tallerkener.
Top med fisk, grøntsager og sauce.