Spis fisk mindst én gang om ugen, siger de, så vi gør, hvad vi kan for at gøre det lettere, og serverer dig her en klassisk opskrift på ovnbagt citronlaks, kombineret med smag i form af dild, aioli og lækre ovnbagte kartofler. Med en klat smør løfter vi smagene til nye højder, og gør aftenens middag til en fornøjelig oplevelse.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
500 g
Kartofler
1 stk
Citron
1 pose
Dild
1 stk
Hvidløgsfed
250 g
Broccoli
4 g
Grøntsagsbouillon
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
efter behov
Smør
½ dl
Vand
Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm tern. Fordel på en bageplade. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne og sprøde.
Pres eller hak hvidløg fint. Hak dild groft. Del citron i to. Skær den ene halvdel i tynde skiver. Bland vand*, grøntsagsbouillon, hvidløg, et stort skvæt citronsaft og 1/2 dild i en lille skål.
Skær broccoli i små buketter. Fordel på samme bageplade, når kartoflerne har 15 min tilbage i ovnen. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Bag i 15 min.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks.
Hæld citronbouillon i panden. Tilsæt en klat smør*. Steg i 3-4 min.
Anret laks, kartofler og broccoli på tallerkener. Øs citronbouillon over laksen. Top med citronskiver og resterende dild. Server med aioli.