topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronlaks

Citronlaks

med ovnbagte kartofler, broccoli & dild

Spis fisk mindst én gang om ugen, siger de, så vi gør, hvad vi kan for at gøre det lettere, og serverer dig her en klassisk opskrift på ovnbagt citronlaks, kombineret med smag i form af dild, aioli og lækre ovnbagte kartofler. Med en klat smør løfter vi smagene til nye højder, og gør aftenens middag til en fornøjelig oplevelse.

Allergener:
Fisk
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

500 g

Kartofler

1 stk

Citron

1 pose

Dild

1 stk

Hvidløgsfed

250 g

Broccoli

4 g

Grøntsagsbouillon

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Smør

½ dl

Vand

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)399 kcal
Energi (kJ)1671 kJ
Fedt32.32 g
Mættet fedt4.7 g
Kulhydrat1.44 g
Sukker0.7 g
Protein25.37 g
Salt1.4 g

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm tern. Fordel på en bageplade. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne og sprøde.

Bland citronbouillon
2

Pres eller hak hvidløg fint. Hak dild groft. Del citron i to. Skær den ene halvdel i tynde skiver. Bland vand*, grøntsagsbouillon, hvidløg, et stort skvæt citronsaft og 1/2 dild i en lille skål.

Bag broccoli
3

Skær broccoli i små buketter. Fordel på samme bageplade, når kartoflerne har 15 min tilbage i ovnen. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Bag i 15 min.

Steg laks
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks.

Steg laks
5

Hæld citronbouillon i panden. Tilsæt en klat smør*. Steg i 3-4 min.

Server
6

Anret laks, kartofler og broccoli på tallerkener. Øs citronbouillon over laksen. Top med citronskiver og resterende dild. Server med aioli.