Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Fisk og citron er en klassisk kombination, og i aften bruger vi den i form af at vi krydrer laks med citronpeber, og så bager vi den til perfektion. Vi serverer vores citronpeber-laks med ovnbagte kartofler, gulerod og rødløg, en frisk kålsalat og cremet dildfraiche med hvidløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
1 stk
Gulerod
1 stk
Rødløg
½ stk
Hvidløgsfed
1 pose
Dild
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
2 g
Citronpeber
150 g
Kålblanding, skåret
½ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern.
Skær rødløg i 2 cm både.
Fordel kartofler og grøntsager på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint.
Hak dild fint.
Bland hvidløg [1/2 stk, 2P], dild, fraiche, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en lille skål.
Kom kålblanding, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål, og vend sammen lige inden servering.
Dup laks tør med køkkenrulle, dryp med olivenolie [1 spsk I 2 spsk], og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og citronpeber.
Placer laks med skindsiden nedad på en anden bageplade med bagepapir, når grøntsagerne har 8 min tilbage, og bag i resterende tid, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Anret laks, grøntsager og kålsalat på tallerkener.
Top med dildfraiche.