Fisk og citron er en klassisk kombination, og i aften bruger vi den i form af at vi krydrer laks med citronpeber, og så bager vi den til perfektion. Vi serverer vores citronpeber-laks med ovnbagte kartofler, gulerod og rødløg, en frisk kålsalat og cremet dildfraiche med hvidløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
150 g
Kålblanding, skåret
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
500 g
Kartofler
½ stk
Hvidløgsfed
1 pose
Dild
1 stk
Rødløg
1 stk
Gulerod
2 g
Citronpeber
½ tsk
Salt til grøntsager
¼ tsk
Salt til dressing
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
¼ tsk
Salt til fisk
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern.
Skær rødløg i 2 cm både.
Fordel kartofler og grøntsager på en bageplade med bagepapir.
Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Hak dild fint.
Bland hvidløg, dild, fraiche, salt og et nip peber i en lille skål.
Kom kålblanding, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål, og vend sammen lige inden servering.
Dup laks tør med køkkenrulle, Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt og citronpeber.
Placer laks med skindsiden nedad på en anden bageplade med bagepapir, når grøntsagerne har 8 min tilbage, og bag i resterende tid, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Anret laks, grøntsager og kålsalat på tallerkener.
Top med dildfraiche.