Kylling, kartofler og agurk! Tre ingredienser, der er yderst almindelige i de fleste familier. Aftenens opskrift indeholder alle tre, men vi har lavet en opskrift, som helt sikkert vil overraske hele familien med nye smagsoplevelser! Vi steger kyllingen, og så lader vi den simre i en skøn citronbouillon med dild. Vi bager kartoflerne sammen med pastinakker , gulerod og rødbeder. Vi blander agurken med yoghurt til en skøn dressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Pastinak
1 stk
Rødbede
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
1 stk
Agurk
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Citron, økologisk
280 g
Kyllingebryst
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Gulerod
1 pose
Dild
500 g
Kartofler
1 spsk
Smør (trin 5)
½ dl
Vand (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær pastinak (uskrællet) i kvarte på langs. Skær kartoffel (uskrællet), rødbede (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og drys med sesamfrø. Krydr med et stort nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.
Pres eller hak hvidløg fint. Riv agurk, og pres så meget væske ud som muligt gennem et rent viskestykke. Hak dild groft. Riv citronskal [1/2 stk, 2P], og skær citron i både. Skær kylling i 3 stykker på et andet skærebræt. Vend kylling med Hvide Løjer & Urter, en smule olivenolie og et nip salt i en skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 5-6 min, eller indtil gylden og gennemstegt. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Bland agurk og youghurt i en lille skål. Krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber. Bland vand [1/2 dl I 1 dl], grøntsagsbouillon, dild (gem lidt til anretning), citronskal, et stort skvæt citronsaft og hvidløg i en lille skål.
Tilsæt citronbouillon og smør [1 spsk | 2 spsk] til stegepanden, og lad simre i 1-2 min.
Anret kylling, rodfrugter og tzatziki på tallerkener. Øs citronbouillon over kylling. Drys med resterende dild. Server med resterende citronbåde.