Citronstegt kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronstegt kylling

Citronstegt kylling

med sesambagte rodfrugter og tzatziki

Kylling, kartofler og agurk! Tre ingredienser, der er yderst almindelige i de fleste familier. Aftenens opskrift indeholder alle tre, men vi har lavet en opskrift, som helt sikkert vil overraske hele familien med nye smagsoplevelser! Vi steger kyllingen, og så lader vi den simre i en skøn citronbouillon med dild. Vi bager kartoflerne sammen med pastinakker , gulerod og rødbeder. Vi blander agurken med yoghurt til en skøn dressing.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Allergener:
Sesam
Mælk
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Pastinak

1 stk

Rødbede

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

1 stk

Agurk

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Citron, økologisk

280 g

Kyllingebryst

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 stk

Gulerod

1 pose

Dild

500 g

Kartofler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 5)

½ dl

Vand (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)606 kcal
Energi (kJ)2537 kJ
Fedt16.01 g
Mættet fedt7.7 g
Kulhydrat72.55 g
Sukker19.7 g
Protein44.52 g
Salt2.2 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær pastinak (uskrællet) i kvarte på langs. Skær kartoffel (uskrællet), rødbede (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og drys med sesamfrø. Krydr med et stort nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.

Forbered råvarer
2

Pres eller hak hvidløg fint. Riv agurk, og pres så meget væske ud som muligt gennem et rent viskestykke. Hak dild groft. Riv citronskal [1/2 stk, 2P], og skær citron i både. Skær kylling i 3 stykker på et andet skærebræt. Vend kylling med Hvide Løjer & Urter, en smule olivenolie og et nip salt i en skål.

Steg kylling
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 5-6 min, eller indtil gylden og gennemstegt. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Bland tzatziki
4

Bland agurk og youghurt i en lille skål. Krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber. Bland vand [1/2 dl I 1 dl], grøntsagsbouillon, dild (gem lidt til anretning), citronskal, et stort skvæt citronsaft og hvidløg i en lille skål.

Tilsæt citronbouillon
5

Tilsæt citronbouillon og smør [1 spsk | 2 spsk] til stegepanden, og lad simre i 1-2 min.

Server
6

Anret kylling, rodfrugter og tzatziki på tallerkener. Øs citronbouillon over kylling. Drys med resterende dild. Server med resterende citronbåde.