Spis fisk mindst én gang om ugen, siger de, så vi gør, hvad vi kan for at gøre det lettere, og serverer dig her en klassisk opskrift på ovnbagt citronlaks, kombineret med smag i form af dild, aioli og lækre stegte sesamkartofler. Med en klat smør løfter vi smagene til nye højder, og gør aftenens middag til en fornøjelig oplevelse.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
1 stk
Citron
1 pose
Dild
1 stk
Hvidløgsfed
250 g
Broccoli
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
500 g
Kartofler
½ dl
Vand (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm tern.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Hak dild groft.
Halver citron, og skær den ene halvdel i tynde skiver.
Bland vand [1/2 dl | 1 dl], grøntsagsbouillon, hvidløg, et stort skvæt citronsaft og dild i en lille skål.
Skær broccoli i 2 cm tern.
Fordel på bagepladen, når kartoflerne har 15 min tilbage. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 15 min.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stegepande på middelhøj varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage i ovnen.
Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min.
Vend laks, tilsæt citronbouillon og smør [1 spsk | 2 spsk], og steg videre i 3-5 min, eller indtil gennemstegt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Anret laks, kartofler og broccoli på tallerkener.
Top laks med citronbouillon og citronskiver.
Drys med sesamfrø.
Server med aioli.