topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronstegt sej

Citronstegt sej

med ovnstegte sesamkartofler og aioli

Denne uges fisk byder på klassiske smagskombinationer, der passer til hele familien. Vi steger sej, og lader den derefter simre i en skøn sauce med smør, citron, hvidløg og dild. Vi serverer vores fisk med ovnstegte sesamkartofler, broccoli og en mild og cremet aioli.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Allergener:
Æg
Sennep
Fisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Grøntsagsbouillon

500 g

Kartofler

10 g

Sesamfrø

1 stk

Citron, økologisk

1 pose

Dild

1 stk

Hvidløgsfed

250 g

Broccoli

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

250 g

Sej

(Indeholder Fisk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Vand (trin 2)

1 spsk

Smør (trin 5)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)587 kcal
Energi (kJ)2455 kJ
Fedt26.72 g
Mættet fedt6.2 g
Kulhydrat51.15 g
Sukker7.7 g
Protein31.85 g
Salt2.3 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med sesamfrø. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne. 

Forbered citronbouillon
2

Pres eller hak hvidløg fint. Hak dild groft. Riv citronskal, halver citron, og skær den ene halve i tynde skiver. Bland vand* [1/2 dl I 1 dl], grøntsagsbouillon, hvidløg, citronskal, et stort skvæt citronsaft og halvdelen af dild i en lille skål.

Bag broccoli
3

Skær broccoli i små buketter. Fordel på bageplade med kartofler, når de har 15 min tilbage. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Bag i ovnen i 15 min. TIP: Brug en anden bageplade til broccolien, hvis der ikke er plads på bagepladen med kartofler.

Steg fisk
4

Opvarm olivenolie* [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage. Steg fisk i 3-4 min.

Tilsæt citronbouillon
5

Vend fisk, tilsæt citronbouillon og smør* [1 spsk | 2 spsk], og steg videre i 2-3 min, eller indtil gennemstegt. TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Server
6

Anret fisk, kartofler og broccoli på tallerkener. Dryp med citronbouillon over fisk. Top med citronskiver og resterende dild. Server med aioli.