Citronstegt svinekamfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronstegt svinekamfilet

Citronstegt svinekamfilet

med bagte rodfrugter og hjemmerørt tzatziki

Kød, kartofler og agurk! Tre ingredienser, der er yderst almindelige i de fleste familier. Aftenens opskrift indeholder alle tre, men vi har lavet en opskrift, som helt sikkert vil overraske hele familien med nye smagsoplevelser! Vi steger kød, og så lader vi det simre i en skøn citronbouillon. Vi bager kartoflerne sammen med pastinakker, gulerødder og rødbeder. Vi bruger agurk i en fantastisk tzatziki.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Hvedefri
Proteinrig
Allergener:
Mælk
Selleri
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

1 stk

Pastinak

1 stk

Rødbede

1 stk

Agurk

1 pose

Dild

½ stk

Citron

300 g

Svinekamfilet

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 stk

Gulerod

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Vand (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)615 kcal
Energi (kJ)2575 kJ
Fedt18.7 g
Mættet fedt6.3 g
Kulhydrat73.4 g
Sukker19.6 g
Protein40.9 g
Salt4.3 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær pastinak (uskrællet) i kvarte på langs.

Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet) og gulerod i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og drys med sesamfrø. Krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne. 

Forbered råvarer
2

Hak dild groft.

Skær citron [1/2 stk, 2P] i både. 

Skær svinekød i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med et nip salt og halvdelen af Hvide Løjer & Urter.

Lav tzatziki
3

Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt i et viskestykke eller en si.

Bland agurk, yoghurt og halvdelen af dild i en skål, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.

Bland vand [1/2 dl I 1 dl], grøntsagsbouillon, resterende Hvide Løjer & Urter og et stort skvæt citronsaft i en lille skål.

Steg kød
4

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg svinekød i 3-4 min, eller indtil brunet og gennemstegt.

Tilsæt citronbouillon
5

Sænk til middel varme.

Tilsæt citronbouillon, og steg videre i 1-2 min.

Server
6

Anret svinekød, rodfrugter og tzatziki på tallerkener.

Top med citronbouillon. 

Drys med resterende dild.

Server med resterende citronbåde.