Kød, kartofler og agurk! Tre ingredienser, der er yderst almindelige i de fleste familier. Aftenens opskrift indeholder alle tre, men vi har lavet en opskrift, som helt sikkert vil overraske hele familien med nye smagsoplevelser! Vi steger kød, og så lader vi det simre i en skøn citronbouillon. Vi bager kartoflerne sammen med pastinakker, gulerødder og rødbeder. Vi bruger agurk i en fantastisk tzatziki.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
1 stk
Pastinak
1 stk
Rødbede
1 stk
Agurk
1 pose
Dild
½ stk
Citron
300 g
Svinekamfilet
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Gulerod
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
½ dl
Vand (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 1)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær pastinak (uskrællet) i kvarte på langs.
Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet) og gulerod i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og drys med sesamfrø. Krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.
Hak dild groft.
Skær citron [1/2 stk, 2P] i både.
Skær svinekød i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med et nip salt og halvdelen af Hvide Løjer & Urter.
Riv agurk groft, og pres så meget væske ud som muligt i et viskestykke eller en si.
Bland agurk, yoghurt og halvdelen af dild i en skål, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.
Bland vand [1/2 dl I 1 dl], grøntsagsbouillon, resterende Hvide Løjer & Urter og et stort skvæt citronsaft i en lille skål.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg svinekød i 3-4 min, eller indtil brunet og gennemstegt.
Sænk til middel varme.
Tilsæt citronbouillon, og steg videre i 1-2 min.
Anret svinekød, rodfrugter og tzatziki på tallerkener.
Top med citronbouillon.
Drys med resterende dild.
Server med resterende citronbåde.