topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronstegt torsk

Citronstegt torsk

med sesambagte grøntsager og cremet aioli

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Spis fisk mindst en gang om ugen, siger de, så vi gør hvad vi kan for at gøre det lettere og serverer dig her en klassisk opskrift på ovnbagt citrontorsk kombineret med smag i form af dild, aioli og lækre ovnbagte sesamkartofler . Med en klat smør løfter vi smagene til nye højder og gør aftenens middag til en fornøjelig oplevelse.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Børnevenlig
Hvedefri
Allergener:
Sesam
Selleri
Æg
Sennep
Fisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

1 stk

Citron

1 pose

Dild

1 stk

Hvidløgsfed

250 g

Broccoli

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

250 g

Torsk

(Indeholder Fisk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

½ dl

Vand (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)623 kcal
Energi (kJ)2607 kJ
Fedt27.86 g
Mættet fedt6.3 g
Kulhydrat51.83 g
Sukker8.6 g
Protein34.82 g
Salt2.9 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft.

Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm tern.

Fordel på en bageplade. Dryp med en smule olivenolie, og drys med sesamfrø. Krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne og sprøde.

Bland citronbouillon
2

Pres eller hak hvidløg fint.

Hak dild groft.

Del citron i to, og skær den ene halvdel i skiver.

Bland vand [1/2 dl | 1 dl], grøntsagsbouillon, hvidløg, et stort skvæt citronsaft og halvdelen af dild i en lille skål.

Bag broccoli
3

Skær broccoli i små buketter.

Fordel på bagepladen med kartofler, når de har 15 min tilbage i ovnen. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber.

Bag i ovnen i 15 min.

Steg fisk
4

Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk ] i en stegepande på middelhøj varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage.

Krydr fisk med et nip salt og peber, og steg på den ene side i 3-4 min.

Tilsæt citronbouillon
5

Vend fisk, tilsæt citronbouillon og smør [1 spsk | 2 spsk ], og steg videre i 2-3 min.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Server
6

Anret fisk, kartofler og broccoli på tallerkener.

Øs citronbouillon over.

Top med citron og resterende dild.

Server med aioli.