Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Spis fisk mindst en gang om ugen, siger de, så vi gør hvad vi kan for at gøre det lettere og serverer dig her en klassisk opskrift på ovnbagt citrontorsk kombineret med smag i form af dild, aioli og lækre ovnbagte sesamkartofler . Med en klat smør løfter vi smagene til nye højder og gør aftenens middag til en fornøjelig oplevelse.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
1 stk
Citron
1 pose
Dild
1 stk
Hvidløgsfed
250 g
Broccoli
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
250 g
Torsk
(Indeholder Fisk)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ dl
Vand (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 5)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft.
Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm tern.
Fordel på en bageplade. Dryp med en smule olivenolie, og drys med sesamfrø. Krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne og sprøde.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak dild groft.
Del citron i to, og skær den ene halvdel i skiver.
Bland vand [1/2 dl | 1 dl], grøntsagsbouillon, hvidløg, et stort skvæt citronsaft og halvdelen af dild i en lille skål.
Skær broccoli i små buketter.
Fordel på bagepladen med kartofler, når de har 15 min tilbage i ovnen. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber.
Bag i ovnen i 15 min.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk ] i en stegepande på middelhøj varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage.
Krydr fisk med et nip salt og peber, og steg på den ene side i 3-4 min.
Vend fisk, tilsæt citronbouillon og smør [1 spsk | 2 spsk ], og steg videre i 2-3 min.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret fisk, kartofler og broccoli på tallerkener.
Øs citronbouillon over.
Top med citron og resterende dild.
Server med aioli.