topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronstegt torsk

Citronstegt torsk

med ovnbagte grøntsager og cremet aioli

Spis fisk mindst en gang om ugen, siger de, så vi gør hvad vi kan for at gøre det lettere og serverer dig her en klassisk opskrift på citrontorsk kombineret med dild, aioli, broccoli og sprøde ovnbagte sesamkartofler.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Hvedefri
Børnevenlig
Allergener:
Sesam
Selleri
Æg
Sennep
Fisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Byg, Kamut, Nødder, Havre, Jordnødder, Rug, Spelt, Hvede)

1 stk

Citron

1 pose

Dild

1 stk

Hvidløgsfed

250 g

Broccoli

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

250 g

Torsk

(Indeholder Fisk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

½ dl

Vand (trin 2)

1 spsk

Smør (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2477 kJ
Kalorier (kcal)592 kcal
Fedt24.5 g
Mættet fedt5.9 g
Kulhydrat51.3 g
Sukker8.6 g
Protein34.4 g
Salt3.1 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm tern.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre. 

Bland citronbouillon
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Hak dild groft.

Skær halvdelen af citron i tynde skiver og resten i både.

Bland vand [1/2 dl | 1 dl], grøntsagsbouillon, hvidløg, dild og et stort skvæt citronsaft i en lille skål.

Bag broccoli
3

Skær broccoli i buketter og stokken (skræl ved behov) i 1 cm tern. 

Fordel på bagepladen med kartofler, når de har 15 min tilbage i ovnen. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber.

Bag i ovnen i 15 min.

Steg fisk
4

Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og peber, når grøntsagerne har 10 min tilbage i ovnen. 

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg fisk i 2-3 min på den ene side.

Tilsæt citronbouillon
5

Vend fisk, tilsæt citronbouillon og smør [1 spsk I 2 spsk], og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemstegt. 

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Server
6

Anret fisk, kartofler og broccoli på tallerkener. 

Top fisk med citronbouillon og citronskiver.

Drys med sesamfrø.

Server med aioli.