Spis fisk mindst en gang om ugen, siger de, så vi gør hvad vi kan for at gøre det lettere og serverer dig her en klassisk opskrift på ovnbagt citrontorsk kombineret med smag i form af dild, aioli og lækre ovnbagte sesamkartofler . Med en klat smør løfter vi smagene til nye højder og gør aftenens middag til en fornøjelig oplevelse.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Hvede, Byg, Nødder, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnødder, Havre, Rug)
1 stk
Citron
1 pose
Dild
1 stk
Hvidløgsfed
250 g
Broccoli
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
250 g
Torsk
(Indeholder Fisk)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ dl
Vand (trin 2)
1 spsk
Smør (trin 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm tern.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Hak dild groft.
Skær halvdelen af citron i tynde skiver og resten i både.
Bland vand [1/2 dl | 1 dl], grøntsagsbouillon, hvidløg, dild og et stort skvæt citronsaft i en lille skål.
Skær broccoli i buketter og stokken (skræl ved behov) i 1 cm tern.
Fordel på bagepladen med kartofler, når de har 15 min tilbage i ovnen. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber.
Bag i ovnen i 15 min.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og peber, når grøntsagerne har 10 min tilbage i ovnen.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme
Steg fisk i 2-3 min på den ene side.
Vend fisk, tilsæt citronbouillon og smør [1 spsk I 2 spsk], og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemstegt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret fisk, kartofler og broccoli på tallerkener.
Top fisk med citronbouillon og citronskiver.
Drys med sesamfrø.
Server med aioli.