topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronstegt torsk

Citronstegt torsk

med bagte grøntsager og cremet aioli

Spis fisk mindst en gang om ugen, siger de, så vi gør hvad vi kan for at gøre det lettere og serverer dig her en klassisk opskrift på ovnbagt citrontorsk kombineret med smag i form af dild, aioli og lækre ovnbagte sesamkartofler . Med en klat smør løfter vi smagene til nye højder og gør aftenens middag til en fornøjelig oplevelse.

Tags:
Børnevenlig
Hvedefri
Allergener:
Fisk
Selleri
Æg
Sennep
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Torsk

(Indeholder Fisk)

1 stk

Citron

250 g

Broccoli

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Dild

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

½ dl

Vand til sauce

½ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til fisk

1 spsk

Olie til stegning

1 spsk

Smør til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2762 kJ
Kalorier (kcal)660 kcal
Fedt31.7 g
Mættet fedt6.9 g
Kulhydrat53.3 g
Sukker8.4 g
Protein34.6 g
Salt5 g

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm tern.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Bland citronbouillon
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Hak dild groft.

Skær halvdelen af citron i tynde skiver og resten i både.

Bland vand, grøntsagsbouillon, hvidløg, dild og et stort skvæt citronsaft i en lille skål.

Bag broccoli
3

Skær broccoli i buketter og stokken (skræl ved behov) i 1 cm tern.

Fordel på bagepladen med kartofler, når de har 15 min tilbage i ovnen. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt og et nip peber.

Bag i ovnen i 15 min.

Steg fisk
4

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og et nip peber, når grøntsagerne har 10 min tilbage i ovnen.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme

Steg fisk i 2-3 min på den ene side.

Tilsæt citronbouillon
5

Vend fisk, tilsæt citronbouillon og smør, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemstegt.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Server
6

Anret fisk, kartofler og broccoli på tallerkener.

Top fisk med citronbouillon og citronskiver.

Drys med sesamfrø.

Server med aioli.