Cottage pie er en klassisk engelsk ret bestående af kødsauce og kartoffelmos, som gratineres i ovnen. Vi krydrer vores kødsauce med middelhavskrydderier og rødvinssauce, og vores kartoffelmos får et ekstra twist af ost. Frisk tilbehør er en grøn salat med solsikkekerner.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Bagekartoffel
8 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Tomat
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
4 g
Middelhavsdrøm
4 g
Kyllingebouillon
225 g
Hakket oksekød
20 g
Solsikkefrø
(Kan indeholde Sesam, Nødder, Jordnødder)
60 g
Blandet salat
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 dåse
Tomatpuré
1 stk
Løg
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
1 spsk
Olie til stegning
½ tsk
Salt til kød
1 spsk
Ketchup til sauce
1 dl
Vand til sauce
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.
Kog kartofler i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt, finrevet ost og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, hak løg fint.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket oksekød, salt og løg i 4-5 min, eller indtil brunet.
Tilsæt Hvide Løjer & Urter, Middelhavsdrøm og tomatpuré, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt kyllingebouillon, ketchup, rødvinssauce og vand, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Overfør kødsauce til en ildfast form, og top med kartoffelmos.
Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil gylden.
Imens, hak tomat groft.
Skyl salat.
Bland salat, tomat, olivenolie og salt i en stor skål lige inden servering.
Lad cottage pie køle en smule af inden servering, og anret på tallerkener.
Server med salat toppet med solsikkekerner.