Har du lyst til en frisk, vegetarisk bowl med græske smage? Så er vores Couscousbowl med souvlakigrillost helt sikkert noget for dig. Grillosten vendes i en syrlig marinade med rødløg og grøntsager, som minder om en græsk salat, og serveres på luftig couscous. Top med kørvelyoghurt og drøm dig væk til Kreta.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Rødløg
1 stk
Citron
100 g
Couscous
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja)
4 g
Jorden Rundt
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Zucchini
4 g
Souvlaki-krydderi
200 g
Grillost
(Indeholder Mælk)
1 stk
Agurk
1 stk
Tomat
1 pose
Kørvel
75 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
½ tsk
Sukker til syltning
1 spsk
Vand til syltning
¼ tsk
Salt til syltning
2.5 dl
Vand til couscous
1 tsk
Salt til couscous
¼ tsk
Salt til grøntsager
1 spsk
Vand til dressing
¼ tsk
Salt til dressing
Halver citron.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Bland et stort skvæt citronsaft, sukker, vand og salt i en lille skål.
Vend rødløg i skålen, og stil til side.
Bring vand og salt i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt couscous og Jorden Rundt, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.
TIP: Vend couscous med lidt olivenolie for at gøre den mere luftig efter kogning.
Skær zucchini i 1 cm tern.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg zucchini, halvdelen af Souvlaki-krydderi, salt og et nip peber i 2-3 min, eller indtil let møre.
Skær grillost i 2 cm tern.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (tær af først) på middelhøj varme.
Steg grillost med resterende Souvlaki-krydderi i 6-7 min, eller indtil gyldne.
Imens, hak kørvel fint.
Bland kørvel, yoghurt, vand, salt og et nip peber i en lille skål.
Vend zucchini i couscous.
Hak agurk og tomat groft.
Vend agurk, tomat, grillost og et nip salt og peber i skålen med syltet rødløg.
Anret couscous og grillostsalat i skåle.
Top med kørvelyoghurt.