Der er kun én konge i rodfrugtimperiet, og det er kartoflerne. Sammen med gulerødder danner de en mos, der på charmerende vis komplementerer basilikumkrydret kylling i en cremet sauce med honning og fløde. Frisk tilbehør er en saftig æblesalat med kål og balsamico.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
12.5 g
Honning
280 g
Kyllingebryst
500 g
Bagekartoffel
1 pose
Basilikum
2 stk
Gulerod
1 stk
Æble
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
4 g
Kyllingebouillon
60 g
Blandet salat
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 5)
3 spsk
Mælk (trin 5)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartofler og gulerod, og skær i 2 cm tern.
Kog kartofler og gulerod i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med et nip salt i 2-3 min på hver side, eller indtil brunet. Sænk til lav varme. Tilsæt honning [1/2 pakke, 2P], madlavningsfløde og kyllingebouillon, og lad simre i 2-3 min, eller indtil sauce er tyknet og kylling er gennemtilberedt. Krydr med et nip salt og peber.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, skyl salat.
Skær æble i tynde, halve skiver.
Bland balsamico, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], salt og peber i en stor skål.
Vend salat og æble i skålen lige inden servering.
Hak basilikum groft.
Tilsæt basilikum til stegepanden, og vend sammen.
Tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber til gryden med kartofler og gulerod.
Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Anret gulerodsmos og kylling på tallerkener.
Server med æblesalat.