topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cremet blomkålskarry

Cremet blomkålskarry

med lunet naanbrød og frisk koriander

I aften laver vi en vidunderligt fyldig og cremet blomkålskarry fyldt med lækre ingredienser. Karryen har en bund af kokosmælk og hakkede tomater, og får en spændende smag af at blive krydret med ingefær, chili, spidskommen, hvidløg og vores færdige krydderiblandinger Mild Mahal og Curry-on. Vi serverer vores karry med frisk koriander og lune, fristende hvidløgsnaan.

Tags:
Vegetarisk
Stærk
Allergener:
Selleri
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

275 g

Blomkål

1 stk

Løg

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Ingefær

2 stk

Tomat

250 g

Bagekartoffel

1 g

Chiliflager

2 g

Spidskommen, stødt

4 g

Mild Mahal

4 g

Curry-On

200 ml

Kokosmælk

½ dåse

Tomatpuré

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 pose

Koriander

2 stk

Naanbrød

stk

Tortillabrød

(Indeholder Gluten, Hvede)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 tsk

Salt (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

1 spsk

Smør (trin 3)

1 dl

Vand (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3785 kJ
Kalorier (kcal)905 kcal
Fedt45.2 g
Mættet fedt26 g
Kulhydrat99.2 g
Sukker18.6 g
Protein20 g
Salt4.6 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Tag smør* ud af køleskabet. Skær blomkål i små buketter. Hak løg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Riv ingefær(uskrællet) fint. Hak tomat groft. Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.

Bag blomkål
2

Fordel blomkål på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag øverst i ovnen i 25-30 min, eller indtil gylden og mør.

Steg løg
3

Smelt smør* [1 spsk | 2 spsk] med olivenolie* [1/2 spsk I 1 spsk] i en stegepande på middel varme. Tilsæt løg, krydr med salt* [1 tsk | 2 tsk], og læg låg på. Steg i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt ingefær, chiliflager, spidskommen, Mild Mahal, kartofler, Curry-on og halvdelen af hvidløg, og steg videre i 1 min. TIP: Spar på chilien, hvis ikke alle er til stærk mad.

Lav karry
4

Tilsæt kokosmælk, tomatpuré [1/2 dåse, 2P], tomat, vand* [1 dl | 2 dl], grøntsagsbouillon og et nip salt* og peber*, og lad simre under låg på middelhøj varme i 13-15 min, eller indtil kartoflerne er møre.

Varm naanbrød
5

Hak halvdelen af koriander fint. Bland smør* [1 spsk | 2 spsk], hakket koriander og resterende hvidløg i en skål med en gaffel, og krydr med et nip salt* og peber*. Pak naanbrød ind i sølvpapir, og varm i ovnen i 4-5 min. Pensl naanbrød med hvidløgssmør. Tilsæt blomkål til panden, og vend sammen.

Server
6

Anret karry i dybe tallerkener. Drys med resterende koriander. Server med hvidløgsnaan.