Er I en familje der elsker pasta, så er det måske på tiden at prøve en ny opskrift. Det hjælper vi gerne med i form af denne smukke og yderst velsmagende ret. Vi laver en fantastisk sauce med hvidløg, crème fraiche, kapers, persille, ost og citron, som vi vender med spaghetti. Vi topper vores pasta med sprød pangratatto med panko og valnødder og ovnbagte cherrytomater.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Spaghetti
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja)
30 g
Kapers
150 ml
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
40 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
2 g
Groftmalet peber
40 g
Rucola
125 g
Cherrytomater
1 stk
Løg
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
20 g
Valnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Jordnødder)
1 pose
Bredbladet persille
½ stk
Citron
1 stk
Hvidløgsfed
¼ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Sukker (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Halver cherrytomater, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk], sukker [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil møre og brunet.
Imens, hak valnødder fint.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg panko og valnødder i 3-4 min, eller indtil gyldne og sprøde.
Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og overfør til en lille skål.
Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en smule pastavand [1,5 dl | 3 dl], og hæld resten fra.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Skyl rucola.
Skær løg i tynde, halve skiver, og hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. Steg løg i 4-5 min, eller indtil bløde.
Riv persilleblade groft, og halver citron [1/2 stk, 2P].
Tilsæt hvidløg og groftmalet peber til stegepanden, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Sænk til middel varme.
Tilsæt pasta, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og pastavand, og rør rundt.
Tilsæt crème fraiche, kapers (inklusive lage), persille, finrevet ost og citronsaft [1 spsk | 2 spsk], og rør rundt.
Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med pangratatto, rucola og cherrytomater.