Faldt I for den fristende titel på denne opskrift? Vi garanterer, at I ikke bliver skuffede over resultatet. I aften laver vi nemlig en fantastisk laksegratin med hvidløg og mornaysauce, som toppes med cremet kartoffelmos med pastinak og ost. Perfekt tilbehør er en frisk rucolasalat med olivenolie og citron.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Bagekartoffel
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
100 g
Mornaysauce
(Indeholder Mælk)
½ stk
Citron
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
40 g
Rucola
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
3 spsk
Mælk (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
2 spsk
Olivenolie (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Imens, skyl rucola.
Skær citron [½ stk, 2P] i både.
Pres eller hak hvidløg fint.
Fjern skind fra laks, og skær i 3 cm tern på et andet skærebræt.
Bland panko, olivenolie [2 spsk I 4 spsk] og et nip salt og peber i en lille skål.
Bland laks, mornaysauce, vand [1/2 dl | 1 dl], Hvide Løjer & Urter, hvidløg og et nip peber i et ildfast fad, og fordel i et jævnt lag.
Top med kartoffelmos.
Drys med panko, og bag i ovnen i 12-15 min, indtil gylden.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Tag den færdige laksegratin ud af ovnen, og lad køle af nogle minutter inden servering.
Bland rucola, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], et skvæt citronsaft, og et nip salt og peber i en mellemstor skål, lige før servering.
Anret laksegratin på tallerkener.
Server med rucolasalat.