Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
I aften vi laver vi en cremet suppe, den populære dhal. Vores version indeholder linser, sojasauce, zucchini, chili, tomat og kokosmælk. Vi serverer vores dhal med limebåde og luftige ris og topper med peanuts og korianderblade.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
100 g
Røde linser
(Kan indeholde Gluten)
1 stk
Zucchini
200 ml
Kokosmælk
2 g
Curry-On
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Lime
2 stk
Tomat
1 pose
Koriander
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder Æg, Sennep)
150 g
Basmatiris
1 g
Chiliflager
40 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
2 dl
Vand (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
3 dl
Vand (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 4)
2 spsk
Olivenolie (trin 5)
Skær lime i både.
Hak halvdelen af koriander groft.
Skær zucchini og tomat i 1 cm tern.
Hak peanuts fint.
Skyl linser under koldt vand i en si.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor gryde på middelhøj varme.
Steg zucchini, tomat, Ginger Ninja, Curry-on og halvdelen af chiliflager i 1-2 min.
Tilsæt linser, sojasauce, vand [2 dl | 4 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og kokosmælk, og bring i kog. Sænk til middel varme, og kog under låg i 15-20 min, eller indtil linserne er møre.
Tilsæt et stort skvæt limesaft og koriander lige inden servering.
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min.
Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
TIP: Fjern ikke låget!
Bland peanuts, olivenolie [2 spsk | 4 spsk] og resterende chiliflager i en lille skål.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
Anret dhal i dybe tallerkener.
Top med peanuts og resterende koriander.
Server med ris og resterende limebåde.