topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cremet linse-dhal

Cremet linse-dhal

med basmatiris og saltede peanuts

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

I aften vi laver vi en cremet suppe, den populære dhal. Vores version indeholder linser, sojasauce, zucchini, chili, tomat og kokosmælk. Vi serverer vores dhal med limebåde og luftige ris og topper med peanuts og korianderblade.

Tags:
Vegetarisk
Nem
Mælkefri
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Æg
Sennep
Jordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Røde linser

(Kan indeholde Gluten)

1 stk

Zucchini

200 ml

Kokosmælk

2 g

Curry-On

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

1 stk

Lime

2 stk

Tomat

1 pose

Koriander

5 g

Ginger Ninja

(Indeholder Æg, Sennep)

150 g

Basmatiris

1 g

Chiliflager

40 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

2 dl

Vand (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

3 dl

Vand (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 4)

2 spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)992 kcal
Energi (kJ)4149 kJ
Fedt41.62 g
Mættet fedt19.3 g
Kulhydrat97.6 g
Sukker9.4 g
Protein29.68 g
Salt5.7 g

Redskaber

Gryde

Fremgangsmåde

Forbered råvarer 
1

Skær lime i både.

Hak halvdelen af koriander groft.

Skær zucchini og tomat i 1 cm tern.

Hak peanuts fint.

Skyl linser under koldt vand i en si.

Forbered dhal
2

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor gryde på middelhøj varme. 

Steg zucchini, tomat, Ginger Ninja, Curry-on og halvdelen af chiliflager i 1-2 min.

Lav dhal
3

Tilsæt linser, sojasauce, vand [2 dl | 4 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og kokosmælk, og bring i kog. Sænk til middel varme, og kog under låg i 15-20 min, eller indtil linserne er møre. 

Tilsæt et stort skvæt limesaft og koriander lige inden servering.

Kog ris
4

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. 

Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

TIP: Fjern ikke låget!

 Forbered peanuts
5

Bland peanuts, olivenolie [2 spsk | 4 spsk] og resterende chiliflager i en lille skål.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.

Server
6

Anret dhal i dybe tallerkener.

Top med peanuts og resterende koriander.

Server med ris og resterende limebåde.