Smag på en klassiker fra det amerikanske køkken med vores majs- og bacon-chowder! Denne tykke og cremede suppe er spækket med smag og grøntsager, og giver dig en vidunderlig varmende madoplevelse. Vidste du, at de endda har en National Chowder Day i USA?
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
140 g
Bacon, tern
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
1 dåse
Majs
1 stk
Porre
4 g
Kyllingebouillon
1 pose
Purløg
2 stk
Hvidløgsfed
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
30 g
Spinat
400 g
Små kartofler
1 stk
Forårsløg
1 spsk
Mel til sauce
2 dl
Vand til sauce
2 dl
Mælk til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skær kartofler (uskrællet) i kvarte.
Kog i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.
Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme.
Steg bacon i 4-5 min, eller indtil gylden.
Imens, hæld væde fra majs.
Skær porre i tynde, halve skiver.
Overfør bacon til en skål, og lad fedtet blive i panden.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Steg porre i 5-6 min, eller indtil blød.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Tilsæt hvidløg og hvedemel [1 spsk | 2 spsk] til stegepanden, og steg i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt majs, madlavningsfløde, kyllingebouillon, mælk [2 dl | 4 dl], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og vand [2 dl | 4 dl], sænk til middel varme, og lad simre i 2-3 min under omrøring, eller indtil tyknet.
Imens, hak purløg fint.
Snit forårsløg fint.
Skyl spinat.
Tilsæt purløg, finrevet ost, spinat og kartofler til stegepanden, og lad simre i 1-2 min, eller indtil spinaten er faldet sammen.
Anret suppe i skåle.
Top med forårsløg og bacon.