Risotto smager fantastisk, og kan varieres på mange måder, det vigtige er dog at den er cremet. Vores variant bliver ekstra cremet af smør og to slags ost. Vi serverer den med en frisk tomatsalat med balsamico og rucola, og en spændende græskærcrunch med panko og ristet løg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Risottoris
1 stk
Ristede løg
(Indeholder Gluten, Hvede)
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
50 g
Revet Gruyere
(Indeholder Mælk)
125 g
Cherrytomater
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
10 g
Græskarkerner
(Kan indeholde Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
40 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
40 g
Rucola
8 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 stk
Løg
1 spsk
Smør til stegning
6 dl
Vand til risotto
¼ tsk
Salt til risotto
½ spsk
Olie til stegning
½ tsk
Sukker til dressing
¼ tsk
Salt til salat
1 spsk
Olie til salat
1 spsk
Smør til risotto
Hak løg fint.
Smelt smør i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg i 1-2 min, eller indtil bløde. Tilsæt ris, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemsigtige. Tilsæt vand, grøntsagsbouillon og salt, og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil bouillonen er absorberet og risen er 'al dente'.
Imens, opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg panko og græskærkerner i 3-4 min, eller indtil gyldne og sprøde.
Krydr med et nip salt og peber.
Bland panko og græskærkerner med ristede løg i en lille skål.
Halver cherrytomater.
Skyl rucola.
Bland balsamico, sukker, salt, olivenolie og et nip peber i en stor skål.
Vend cherrytomater og rucola i skålen.
Tag stegepanden med risotto af varmen.
Tilsæt gruyere, smør og halvdelen af finrevet ost, rør rundt, og krydr med et nip salt og peber.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.
Anret risotto i dybe tallerkener.
Drys med græskærcrunch og resterende finrevet ost.
Server med tomatsalat.