I dag laver vi en perfekt kogt risotto, hvor risen stadigvæk har en smule bid. Champignon passer rigtig godt i risotto, og sukkerærter og persille giver smuk farve til retten. Smør og ost gør risottoen cremet, og sprød prosciutto fuldender mesterværket.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Risottoris
50 g
Prosciutto
200 g
Champignon
½ stk
Citron
1 stk
Løg
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Kyllingebouillon
40 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
4 g
Hvide Løjer & Urter
½ pose
Bredbladet persille
75 g
Sukkerærter
1 stk
Forårsløg
1 spsk
Smør (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
6 dl
Vand (trin 2)
1 spsk
Smør (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 2)
Tænd ovnen på 200°C/180°C varmluft. Hak løg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm smør [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg løg og hvidløg i 1-2 min, eller indtil bløde. Tilsæt ris, og steg videre i 1-2 min, eller indtil let gennemsigtige.
Tilsæt vand [6 dl | 12 dl], Hvide Løjer & Urter, kyllingebouillon og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil bouillonen er absorberet og risene er 'al dente'. TIP: 'Al dente’ betyder, at risene er kogte, men stadig har en smule bid.
Skær svampe i kvarte. Fordel prosciutto i den ene side på en bageplade med bagepapir, og fordel svampe i den anden. Dryp med olivenolie [1 spsk | 2 spsk], og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber. Bag i ovnen i 8-10 min.
Hak persille [½ pose, 2P] fint. Skær citron [½ stk, 2P] i både. Del sukkerærter [½ pose, 2P] på langs. Snit forårsløg fint.
Tag panden af varmen. Tilsæt sukkerærter, svampe, finrevet ost, citronsaft [1 spsk | 2 spsk], persille (gem lidt til anretning) og smør [1 spsk | 2 spsk], og vend sammen. Smag til med salt og peber. TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.
Anret risotto i dybe tallerkener. Top med prosciutto. Drys med forårsløg og resterende persille.