topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cremet prosciutto-risotto

Cremet prosciutto-risotto

med ovnbagt champignon og sprøde sukkerærter

I dag laver vi en perfekt kogt risotto, hvor risen stadigvæk har en smule bid. Champignon passer rigtig godt i risotto, og sukkerærter og persille giver smuk farve til retten. Smør og ost gør risottoen cremet, og sprød prosciutto fuldender mesterværket.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Risottoris

50 g

Prosciutto

200 g

Champignon

½ stk

Citron

1 stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Kyllingebouillon

40 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

4 g

Hvide Løjer & Urter

½ pose

Bredbladet persille

75 g

Sukkerærter

1 stk

Forårsløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

6 dl

Vand (trin 2)

1 spsk

Smør (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)668 kcal
Energi (kJ)2796 kJ
Fedt30.97 g
Mættet fedt14.8 g
Kulhydrat67.05 g
Sukker6.1 g
Protein24.15 g
Salt4.8 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Steg rødløg og hvidløg 
1

Tænd ovnen på 200°C/180°C varmluft. Hak løg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm smør [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg løg og hvidløg i 1-2 min, eller indtil bløde. Tilsæt ris, og steg videre i 1-2 min, eller indtil let gennemsigtige.

 

Lav risotto
2

Tilsæt vand [6 dl | 12 dl], Hvide Løjer & Urter, kyllingebouillon og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil bouillonen er absorberet og risene er 'al dente'. TIP: 'Al dente’ betyder, at risene er kogte, men stadig har en smule bid.

 

Bag svampe og prosciutto
3

Skær svampe i kvarte. Fordel prosciutto i den ene side på en bageplade med bagepapir, og fordel svampe i den anden. Dryp med olivenolie [1 spsk | 2 spsk], og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber. Bag i ovnen i 8-10 min.

 

Forbered grøntsager
4

Hak persille [½ pose, 2P] fint. Skær citron [½ stk, 2P] i både. Del sukkerærter [½ pose, 2P] på langs. Snit forårsløg fint.

 

Tilsæt svampe og slikærter
5

Tag panden af varmen. Tilsæt sukkerærter, svampe, finrevet ost, citronsaft [1 spsk | 2 spsk], persille (gem lidt til anretning) og smør [1 spsk | 2 spsk], og vend sammen. Smag til med salt og peber. TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.

 

Server
6

Anret risotto i dybe tallerkener. Top med prosciutto. Drys med forårsløg og resterende persille.