topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cremet prosciutto-risotto

Cremet prosciutto-risotto

med ovnbagt champignon og sprøde sukkerærter

I dag laver vi en perfekt kogt risotto, hvor risen stadigvæk har en smule bid. Champignon passer rigtig godt i risotto, og sukkerærter og persille giver smuk farve til retten. Smør og ost gør risottoen cremet, og sprød prosciutto fuldender mesterværket.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Risottoris

50 g

Prosciutto

200 g

Champignon

½ stk

Citron

1 stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Kyllingebouillon

40 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

4 g

Hvide Løjer & Urter

½ pose

Sukkerærter

1 pose

Basilikum

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 1)

6 dl

Vand (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Smør (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)663 kcal
Energi (kJ)2774 kJ
Fedt30.9 g
Mættet fedt14.8 g
Kulhydrat66.1 g
Sukker5.6 g
Protein23.9 g
Salt3.6 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Steg løg og hvidløg 
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Hak løg fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg og hvidløg i 1-2 min, eller indtil bløde.

Tilsæt ris, og steg videre i 1-2 min, eller indtil 
let gennemsigtige.

Lav risotto
2

Tilsæt vand [6 dl | 12 dl], Hvide Løjer & Urter og kyllingebouillon, og bring i kog.

Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil bouillonen er absorberet.

TIP: 'Al dente’ betyder, at risen er kogt, men stadig har en smule bid.

Bag svampe og prosciutto
3

Imens, skær svampe i kvarte.

Fordel prosciutto i den ene side af en bageplade med bagepapir.

Fordel svampe i den anden side, og dryp med olivenolie [1 spsk | 2 spsk].

Krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber.

Bag i ovnen i 8-10 min.

TIP: Sørg for, at der er mellemrum 
mellem prosciuttoskiverne

Forbered grøntsager
4

Imens, hak basilikum groft.

Skær citron [½ stk, 2P] i både.

Del sukkerærter [½ pose, 2P] på langs.

Tilsæt svampe og sukkerærter
5

Tag panden med risotto af varmen.

Tilsæt sukkerærter, svampe, finrevet ost, 
citronsaft [1 spsk | 2 spsk], basilikum (gem lidt til anretning) og smør [1 spsk | 2 spsk], og rør rundt.

Smuldr halvdelen af prosciutto i, og smag til med salt og peber.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.

Server
6

Anret risotto i dybe tallerkener.

Smuldr resterende prosciutto over.

Top med basilikum.