Prosciutto er det italienske ord for skinke. Vi kalder den også for parmaskinke, og den bliver ofte brugt uden tilberedning til tapas. I aften har vi dog valgt at bruge den i en skøn pastaret, både blandet sammen med portobello, spinat og basilikum - og som topping.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
50 g
Prosciutto
150 g
Portobello
1 stk
Skalotteløg
20 g
Italiensk hård ost, høvlet
(Indeholder Mælk)
1 pakke
Pasta
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)
4 g
Kyllingebouillon
1 pose
Basilikum
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Zucchini
¼ tsk
Salt (trin 4)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog. Skær svampe i tynde skiver. Hak skalotteløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Hak basilikum fint. Hak prosciutto groft. Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i 2 cm tern.
Tilsæt pasta til gryden med kogende vand, og kog i 11-12 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra, og vend eventuelt pasta med en smule olivenolie i gryden. Skyl spinat under koldt vand i et dørslag. TIP: Vend pasta med en smule olivenolie i gryden.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Steg prosciutto i 2-3 min, eller indtil sprød, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Tilsæt skalotteløg, svampe, zucchini og hvidløg til samme stegepande, og steg i 4-5 min. Tilsæt kyllingebouillon, madlavningsfløde, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og halvdelen af basilikum, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.
Tilsæt pasta, spinat og halvdelen af prosciutto til stegepanden, og rør godt rundt. Krydr med et stort nip peber.
Anret pasta i dybe tallerkener. Top med hård ost og resterende prosciutto. Drys med resterende basilikum.