Cremet røget laksesuppe
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cremet røget laksesuppe

Cremet røget laksesuppe

med porre og frisk citron-dildoile

Oplev de velkendte nordiske smage i vores cremede suppe med kartofler og koldrøget laks. Denne velduftende, varmende ret med rødder i det svenske køkken er nøglen til en spændende madoplevelse for hele familien.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Mælk
Fisk
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 g

Citronpeber

1 stk

Citron

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

400 g

Små kartofler

100 g

Koldrøget laks

(Indeholder Fisk)

1 pose

Dild

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 stk

Gulerod

1 stk

Forårsløg

1 stk

Porre

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Smør til stegning

1.5 spsk

Olie til dressing

1 spsk

Mel til suppe

¼ tsk

Salt til suppe

1 dl

Mælk til suppe

2 dl

Vand til suppe

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3366 kJ
Kalorier (kcal)804 kcal
Fedt55.2 g
Mættet fedt27.7 g
Kulhydrat55 g
Sukker15.7 g
Protein22.8 g
Salt3.7 g

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Halver kartofler (uskrællet).

Kog i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. 

Krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.

Steg grøntsager
2

Imens, skær porre i tynde, halve skiver.

Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.

Smelt smør i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg porre og gulerod i 6-8 min, eller indtil møre.

Forbered urter
3

Halver citron.

Hak dild og persille fint hver for sig.

Bland dild, et skvæt citronsaft, olivenolie og et nip salt og peber i en lille skål.

Snit forårsløg fint.

Lav suppe
4

Tilsæt hvedemel til stegepanden med porre og gulerod.

Steg i 1-2 min.

Sænk varmen til middel, og tilsæt grøntsagsbouillon, citronpeber, salt, madlavningsfløde, milk og vand.

Vend sammen, og lad simre i 3-4 min, eller indtil tyknet.

Tilsæt laks
5

Tag suppe af varmen, og tilsæt kartofler, persille, laks og forårsløg.

Server
6

Anret suppe i dybe tallerkener.

Top med citron-dildolie.