Oplev de velkendte nordiske smage i vores cremede suppe med kartofler og koldrøget laks. Denne velduftende, varmende ret med rødder i det svenske køkken er nøglen til en spændende madoplevelse for hele familien.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 g
Citronpeber
1 stk
Citron
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
400 g
Små kartofler
100 g
Koldrøget laks
(Indeholder Fisk)
1 pose
Dild
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 stk
Gulerod
1 stk
Forårsløg
1 stk
Porre
1 pose
Bredbladet persille
2 spsk
Smør til stegning
1.5 spsk
Olie til dressing
1 spsk
Mel til suppe
¼ tsk
Salt til suppe
1 dl
Mælk til suppe
2 dl
Vand til suppe
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Halver kartofler (uskrællet).
Kog i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.
Imens, skær porre i tynde, halve skiver.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.
Smelt smør i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg porre og gulerod i 6-8 min, eller indtil møre.
Halver citron.
Hak dild og persille fint hver for sig.
Bland dild, et skvæt citronsaft, olivenolie og et nip salt og peber i en lille skål.
Snit forårsløg fint.
Tilsæt hvedemel til stegepanden med porre og gulerod.
Steg i 1-2 min.
Sænk varmen til middel, og tilsæt grøntsagsbouillon, citronpeber, salt, madlavningsfløde, milk og vand.
Vend sammen, og lad simre i 3-4 min, eller indtil tyknet.
Tag suppe af varmen, og tilsæt kartofler, persille, laks og forårsløg.
Anret suppe i dybe tallerkener.
Top med citron-dildolie.