Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Har du aldrig hørt om orzotto? Det er en italiensk ret, der minder om risotto. Forskellen er, at i orzotto bruges orzo - en pasta, der ligner ris, men smager som pasta. Vi bygger vores cremede tomatorzotto med orzo blandet med ost, tomat og fløde. Vi topper med balsamicostegt portobello, sprød pangratto og frisk rucola med pinjekerner!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
180 g
Orzo
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
½ dåse
Tomatpuré
1 stk
Løg
4 g
Middelhavsdrøm
4 g
Hvide Løjer & Urter
150 g
Portobello
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
20 g
Rucola
1 stk
Hvidløgsfed
25 g
Panko
(Indeholder Sulfitter, Hvede, Gluten)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde Sesam, Nødder, Jordnødder)
1 spsk
Smør (trin 1)
¼ tsk
Sukker (trin 1)
5 dl
Vand (trin 2)
1 tsk
Salt (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Hak løg fint.
Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg og orzo i 1-2 min, eller indtil gennemsigtigt.
Tilsæt tomatpuré [½ dåse, 2P], Middelhavsdrøm, Hvide Løjer & Urter og sukker [1/4 tsk I 1/2 tsk], og steg videre 30 sek.
Tilsæt vand [5 dl | 10 dl] og salt [1 tsk | 2 tsk], og bring i kog. Lad simre uden låg på middel varme i 8-12 min, eller indtil orzoen er næsten færdigtilberedt (tilberedes færdig i trin 5).
Imens, skær svampe i tynde skiver.
Fordel i den ene side af en bageplade med bagepapir. Dryp med balsamico og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], og krydr med et nip salt og peber.
Bag i 8-10 min, eller indtil møre.
Imens, skyl rucola [1/2 pose, 2P] under koldt vand i et dørslag.
Pres eller hak hvidløg fint.
Fordel panko, hvidløg, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt i den anden side af bagepladen [2 stk, 4P], og vend sammen, når svampene har 5 min tilbage.
Fordel pinjekerner i et hjørne af bagepladen, og bag i 4-5 min, eller indtil pangrattatoen og pinjekernerne er gyldne.
Tilsæt madlavningsfløde til stegepanden, og lad simre videre i 1-2 min, eller indtil saucen er let tyknet og orzoen er "al dente".
Tag panden af varmen, og tilsæt finrevet ost.
Smag til med salt og peber.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis orzottoen ser tør ud - "Al dente" betyder, at orzoen er kogt, men stadig har en smule bid.
Anret orzotto i dybe tallerkener.
Top med svampe, pangrattato og rucola.
Drys med pinjekerner.
TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.