topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
iMat cremet tomat-'orzotto'

iMat cremet tomat-'orzotto'

med balsamicostegt portobello og pinjekerner

Har du aldrig hørt om orzotto? Det er en italiensk ret, der minder om risotto. Forskellen er, at i orzotto bruges orzo - en pasta, der ligner ris, men smager som pasta. Vi bygger vores cremede tomatorzotto med den plantebaserede iMat fra Oatly. Vi topper med balsamicostegt portobello, sprød pangratto og frisk rucola med pinjekerner!

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Hvede
Gluten
Sulfitter
Mælk
Æg
Soja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Orzo

(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)

½ dåse

Tomatpuré

1 stk

Løg

4 g

Middelhavsdrøm

4 g

Hvide Løjer & Urter

150 g

Portobello

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

20 g

Rucola

1 stk

Hvidløgsfed

25 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

125 ml

Oatly iMat

(Indeholder Gluten)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 1)

¼ tsk

Sukker (trin 1)

4.5 dl

Vand (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3083 kJ
Kalorier (kcal)737 kcal
Fedt29.2 g
Mættet fedt9.2 g
Kulhydrat91.8 g
Sukker13.7 g
Protein23.9 g
Salt4.1 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Steg løg og orzo
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Hak løg fint.

Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg i 1-2 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt tomatpuré [1/2 dåse, 2P], Middelhavsdrøm, Hvide Løjer & Urter og sukker [1/4 tsk I 1/2 tsk], og steg videre i 30 sek. 

Kog orzo
2

Tilsæt orzo, vand [4,5 dl | 9 dl], sojasauce og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], dæk til med låg, og bring i kog.

Lad simre på middel varme i 12-14 min, eller indtil orzoen er 'al dente'.

TIP: Brug sølvpapir, hvis du ikke har et stort nok låg - 'Al dente' betyder, at orzoen er kogt, men stadig har en smule bid.

Bag svampe
3

Imens, skær svampe i tynde skiver.

Fordel i den ene side af en bageplade med bagepapir. Dryp med balsamico og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.

Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil mør.

Lav pangrattato
4

Imens, skyl rucola [1/2 pose, 2P].

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland panko, hvidløg, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt i den anden side af bagepladen [2 stk, 4P], når svampene har 5 min tilbage, og fordel i et jævnt lag

Fordel pinjekerner i et hjørne af bagepladen, og bag i 3-4 min, eller indtil pangrattatoen og pinjekernerne er gyldne.

Krydr orzotto
5

Tilsæt iMat [1/2 pakke, 2P] til stegepanden, og lad simre videre i 1-2 min, eller indtil saucen er let tyknet.

Tag panden af varmen, og tilsæt finrevet ost.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis orzottoen ser tør ud. - Gem den overskydende iMat [2P] til morgenkaffen. 

Server
6

Anret orzotto i dybe tallerkener.

Top med svampe, pangrattato og rucola. 

Drys med pinjekerner. 

TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image