topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cremet tomat-'orzotto'

Cremet tomat-'orzotto'

med balsamicostegt portobello og pinjekerner

Har du aldrig hørt om orzotto? Det er en italiensk ret, der minder om risotto. Forskellen er, at i orzotto bruges orzo - en pasta, der ligner ris, men smager som pasta. Vi bygger vores cremede tomatorzotto med orzo blandet med ost, tomat og fløde. Vi topper med balsamicostegt portobello, sprød pangratto og frisk rucola med pinjekerner!

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk
Sulfitter
Æg
Soja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Orzo

(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

½ dåse

Tomatpuré

1 stk

Løg

4 g

Middelhavsdrøm

4 g

Hvide Løjer & Urter

150 g

Portobello

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

20 g

Rucola

1 stk

Hvidløgsfed

25 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 1)

¼ tsk

Sukker (trin 1)

4.5 dl

Vand (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3221 kJ
Kalorier (kcal)770 kcal
Fedt32.2 g
Mættet fedt15.4 g
Kulhydrat92.2 g
Sukker14.4 g
Protein25.5 g
Salt4.2 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Steg løg og orzo
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Hak løg fint.

Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg i 1-2 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt tomatpuré [1/2 dåse, 2P], Middelhavsdrøm, Hvide Løjer & Urter og sukker [1/4 tsk I 1/2 tsk], og steg videre i 30 sek. 

Kog orzo
2

Tilsæt orzo, vand [4,5 dl | 9 dl], sojasauce og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], dæk til med låg, og bring i kog.

Lad simre på middel varme i 12-14 min, eller indtil orzoen er 'al dente'.

TIP: Brug sølvpapir, hvis du ikke har et stort nok låg - 'Al dente' betyder, at orzoen er kogt, men stadig har en smule bid.

Bag svampe
3

Imens, skær svampe i tynde skiver.

Fordel i den ene side af en bageplade med bagepapir. Dryp med balsamico og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.

Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil mør.

Lav pangrattato
4

Imens, skyl rucola [1/2 pose, 2P].

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland panko, hvidløg, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt i den anden side af bagepladen [2 stk, 4P], når svampene har 5 min tilbage, og fordel i et jævnt lag

Fordel pinjekerner i et hjørne af bagepladen, og bag i 3-4 min, eller indtil pangrattatoen og pinjekernerne er gyldne.

Krydr orzotto
5

Tilsæt madlavningsfløde til stegepanden, og lad simre videre i 1-2 min, eller indtil saucen er let tyknet.

Tag panden af varmen, og tilsæt finrevet ost.

Smag til med salt og peber.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis orzottoen ser tør ud.

Server
6

Anret orzotto i dybe tallerkener.

Top med svampe, pangrattato og rucola. 

Drys med pinjekerner. 

TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image