Har du aldrig hørt om orzotto? Det er en italiensk ret, der minder om risotto. Forskellen er, at i orzotto bruges orzo - en pasta, der ligner ris, men smager som pasta. Vi bygger vores cremede tomatorzotto med orzo blandet med ost, tomat og fløde. Vi topper med balsamicostegt portobello, sprød pangratto og frisk rucola med pinjekerner!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Hvide Løjer & Urter
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Middelhavsdrøm
150 g
Portobello
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
1 stk
Hvidløgsfed
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
180 g
Orzo
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sennep, Soja, Æg, Lupin)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 stk
Tomatpuré
20 g
Rucola
1 stk
Løg
1 spsk
Smør til stegning
¼ tsk
Sukker til sauce
4.5 dl
Vand til orzotto
¼ tsk
Salt til orzotto
1 spsk
Olie til svampe
¼ tsk
Salt til svampe
½ spsk
Olie til pangrattato
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Hak løg fint.
Smelt smør i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg i 1-2 min.
Tilsæt tomatpuré, Middelhavsdrøm, Hvide Løjer & Urter og sukker, og steg videre i 30 sek.
Tilsæt orzo, vand, sojasauce og salt, dæk til med låg, og bring i kog.
Lad simre på middel varme i 12-14 min, eller indtil orzoen er 'al dente'.
TIP: Brug sølvpapir, hvis du ikke har et stort nok låg - 'Al dente' betyder, at orzoen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, skær svampe i tynde skiver.
Fordel i den ene side af en bageplade med bagepapir. Dryp med balsamico og olivenolie, og krydr med salt og et nip peber.
Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil mør.
Imens, skyl rucola.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland panko, hvidløg, olivenolie og et nip salt i den anden side af bagepladen, når svampene har 5 min tilbage, og fordel i et jævnt lag.
Fordel pinjekerner i et hjørne af bagepladen, og bag i 3-4 min, eller indtil pangrattatoen og pinjekernerne er gyldne.
Tilsæt madlavningsfløde til stegepanden, og lad simre videre i 1-2 min, eller indtil saucen er let tyknet.
Tag panden af varmen, og tilsæt finrevet ost.
Smag til med salt og peber.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis orzottoen ser tør ud.
Anret orzotto i dybe tallerkener.
Top med svampe, pangrattato og rucola.
Drys med pinjekerner.
TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.