Denne uges fiskeret byder på masser af dejlige ingredienser. Vi laver en vidunderlig cremet purløgssauce med fløde, purløg og bouillon. Torsken får lov til at simre i den skønne sauce, indtil den har en perfekt konsistens. Hvidløgsstegte grønne bønner og zucchini, og citronmoste kartofler passer perfekt til den fyldige purløgssauce.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
250 g
Torsk
(Indeholder Fisk)
1 pose
Purløg
500 g
Kartofler
4 g
Kyllingebouillon
1 stk
Hvidløgsfed
75 g
Grønne bønner
1 stk
Citron
1 stk
Zucchini
efter behov
Smør (trin 1)
Bring en mellemstor gryde med letsaltet vand* i kog. Skær kartofler (uskrællet) i 3 cm tern. Riv citronskal [1/4 tsk | 1/2 tsk], og skær citron i både. Kog kartofler i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og mos groft sammen med citronskal, en klat smør*, og et nip salt*. Stil til side med låg på, for at holde på varmen.
Skyl bønner [1/2 pose, 2P] under koldt vand* i et dørslag. Hak zucchini groft. Pres eller hak hvidløg fint. Hak purløg fint.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg bønner og zucchini i 4-5 min, eller indtil møre. Tilsæt hvidløg, krydr med et nip salt* og peber*, og steg videre i 1 min. Overfør til en skål med låg på, for at holde på varmen.
Bland madlavningsfløde, purløg (gem lidt til anretning) og bouillon i en skål.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg fisk i 2-3 min. Vend forsigtigt, og tilsæt purløgssauce. Steg videre i 3-4 min, eller indtil gennemstegt. Smag til med salt* og peber*. VIGTIGT: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret kartofler, fisk og stegte grøntsager på tallerkener. Øs purløgssauce over. Drys med resterende purløg. Server med resterende citronbåde.