Har du aldrig hørt om orzotto? Det er en italiensk ret, der minder om risotto. Forskellen er, at i orzotto bruges orzo - en pasta, der ligner ris, men smager som pasta. Vi laver vores cremet zucchini-'orzotto' med skalotteløg, zucchini, hvidløg, citron, ost, hvidløg og madlavningsfløde. Vi topper med sprød pangrattato med frisk basilikum.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Porre
180 g
Orzo
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)
1 stk
Skalotteløg
½ stk
Citron
½ stk
Zucchini
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
12.5 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
2 stk
Hvidløgsfed
4 g
Hvide Løjer & Urter
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
½ pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
15 g
Misopasta
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 pose
Basilikum
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
½ dl
Vand (trin 2)
1 spsk
Smør (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
4.5 dl
Vand (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg panko [½ pose, 2P] i 3-4 min, eller indtil gylden og sprød.
Krydr med et nip salt, og overfør til en skål.
Rens porre, og skær i 2 cm tykke skiver på skrå.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg porre i 2-3 min på hver side, eller indtil brunet.
Imens, bland misopasta [1/2 pakke, 2P] og vand [1/2 dl | 1 dl] i en lille skål.
Tilsæt misopasta og smør [1 spsk | 2 spsk] til stegepanden, når porren er brunet, sænk varmen, og lad simre i 8-10 min, eller indtil saucen er tyknet og porren er mør.
Imens, riv zucchini [½ stk, 2P] groft.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær skalotteløg i tynde, halve skiver.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en anden stor stegepande på middelhøj varme.
Steg zucchini og skalotteløg i 5-6 min, eller indtil vandet er fordampet og grøntsagerne er bløde.
Tilsæt orzo, hvidløg og Hvide Løjer & Urter til stegepanden med zucchini og skalotteløg, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt grøntsagsbouillon, vand [4,5 dl | 9 dl] og salt [1/4 tsk [ 1/2 tsk], og bring i kog. Sænk til middel varme, og kog under låg i 12-14 min, eller indtil 'al dente'.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis orzoen ser tør ud. - Al dente’ betyder, at orzo er kogt, men stadig har en smule bid.
Halver citron [½ stk, 2P].
Hak basilikum fint.
Vend basilikum i skålen med panko.
Tilsæt madlavningsfløde [1/2 pakke, 2P], finrevet ost og citronsaft [1 spsk | 2 spsk] til stegepanden med orzo, og vend sammen.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis orzoen ser tør ud.
Anret orzotto i dybe tallerkener.
Top med porre og pangrattato.