Katsu er en lækker japansk ret bestående af pankopaneret svinekød eller kylling serveret med en karrysauce. Hvis du ikke har prøvet denne klassiker før, er det nu, du har chancen! Vi laver den med kyllingefilet, som vi banker i tynde skiver, inden vi overtrækker den med den fantastiske panering og steger den gylden og sprød. Ud over katsu-saucen serverer vi kyllingen med ingefærris og en syrlig og cremet kålsalat med gulerod, lime og mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Langkornede hvide ris
1 stk
Lime
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
4 g
Curry-On
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
2 tsk
Ingefær
280 g
Kyllingebryst
150 g
Spidskål, skåret
1 stk
Gulerod
40 g
Sød chilisauce
½ spsk
Olie til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
2 spsk
Mel til panering
¼ tsk
Salt til panering
1
Æg til panering
¼ tsk
Salt til salat
½ spsk
Smør til sauce
1.5 dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til kød
½ spsk
Mel til sauce
Riv ingefær (uskrællet) fint.
Opvarm olivenolie i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits ingefær i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, læg kylling mellem to stykker bagepapir, bank flad (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle, og krydr med et nip salt.
Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg i en anden dyb tallerken.
Kom panko i en tredje dyb tallerken.
Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. Overfør til en tallerken.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt. - Steg ad omgange eller brug 2 stegepander til 4P.
Imens, riv gulerod (uskrællet) groft.
Skær lime i både.
Bland spidskål, gulerod, et skvæt limesaft, mayonnaise, salt og et nip peber i en stor skål.
Smelt smør i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme. Steg Curry-On og hvedemel i 1 min.
Tilsæt sojasauce, sød chilisauce og vand under omrøring, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Tag panden af varmen.
Skær kylling i skiver.
Kom hver portion ris i en lille skål, og pres let sammen. Placer en tallerken ovenpå, og vend på hovedet, så risen får form som en kuppel. Fortsæt med risen til resten af portionerne.
Anret kylling og coleslaw ved siden af.
Top kylling med sauce.