topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprød 'kylling katsu'

Sprød 'kylling katsu'

med cremet kålslaw og ingefærris

Katsu er en lækker japansk ret bestående af pankopaneret svinekød eller kylling serveret med en karrysauce. Hvis du ikke har prøvet denne klassiker før, er det nu, du har chancen! Vi laver den med kyllingefilet, som vi banker i tynde skiver, inden vi overtrækker den med den fantastiske panering og steger den gylden og sprød. Ud over katsu-saucen serverer vi kyllingen med ingefærris og en syrlig og cremet kålsalat med gulerod, lime og mayonnaise.

Tags:
Børnevenlig
Hurtig
Allergener:
Æg
Sennep
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Langkornede hvide ris

1 stk

Lime

25 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

4 g

Curry-On

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

50 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

2 tsk

Ingefær

280 g

Kyllingebryst

150 g

Spidskål, skåret

1 stk

Gulerod

40 g

Sød chilisauce

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olie til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

2 spsk

Mel til panering

¼ tsk

Salt til panering

1

Æg til panering

¼ tsk

Salt til salat

½ spsk

Smør til sauce

1.5 dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til kød

½ spsk

Mel til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3743 kJ
Kalorier (kcal)895 kcal
Fedt22.1 g
Mættet fedt5.1 g
Kulhydrat121 g
Sukker17.3 g
Protein51.4 g
Salt6.2 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Riv ingefær (uskrællet) fint.

Opvarm olivenolie i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits ingefær i 1-2 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered panering
2

Imens, læg kylling mellem to stykker bagepapir, bank flad (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle, og krydr med et nip salt.

Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.

Pisk æg i en anden dyb tallerken.

Kom panko i en tredje dyb tallerken.

Paner kylling
3

Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. Overfør til en tallerken.

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt. - Steg ad omgange eller brug 2 stegepander til 4P.

Lav kålslaw
4

Imens, riv gulerod (uskrællet) groft.

Skær lime i både.

Bland spidskål, gulerod, et skvæt limesaft, mayonnaise, salt og et nip peber i en stor skål.

Lav sauce
5

Smelt smør i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme. Steg Curry-On og hvedemel i 1 min.

Tilsæt sojasauce, sød chilisauce og vand under omrøring, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Tag panden af varmen.

Skær kylling i skiver.

Server
6

Kom hver portion ris i en lille skål, og pres let sammen. Placer en tallerken ovenpå, og vend på hovedet, så risen får form som en kuppel. Fortsæt med risen til resten af portionerne.

Anret kylling og coleslaw ved siden af.

Top kylling med sauce.