Kylling katsu, også kendt som tori katsu er en japansk ret bestående af kylling som paneres i panko, og derefter steges sprød. Vi topper vores kylling med en skøn karrysauce med sojasauce og sød chilisauce, og serverer den med velduftende ingefærris, og en knasende kålslaw med gulerod, lime og mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
280 g
Kyllingebryst
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
150 g
Langkornede hvide ris
4 g
Curry-On
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
40 g
Sød chilisauce
150 g
Spidskål, skåret
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
½ stk
Lime
1 stk
Gulerod
1 stk
Ingefær
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
3 spsk
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
2 spsk
Hvedemel (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 stk
Æg (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 4)
½ spsk
Smør (trin 5)
½ spsk
Hvedemel (trin 5)
1.5 dl
Vand (trin 5)
Riv ingefær (uskrællet).
Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits ingefær [2 tsk | 4 tsk] i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 5 1/2 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Læg kylling mellem to stykker bagepapir, bank flad (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle, og krydr med salt et nip salt.
Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken.
Kom panko i en tredje dyb tallerken.
Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. Overfør til en tallerken.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt. - Steg i omgange eller brug 2 stegepander til 4P.
Imens, riv gulerod (uskrællet) groft.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Bland kål, gulerod, et skvæt limesaft, mayonnaise, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en stor skål.
Smelt smør [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande (skyl af først) på middelhøj varme. Steg Curry-on og hvedemel [1/2 spsk | 1 spsk] i 1 min.
Pisk sojasauce, sød chilisauce og vand [1,5 dl | 3 dl] i stegepanden, og lad simre indtil let tyknet, 1-2 min. Fjern fra varmen.
Skær kylling i skiver.
Kom hver portion ris i en lille skål, og pres let sammen. Placer en tallerken ovenpå, og vend på hovedet, så risen får form som en kuppel. Fortsæt med risen til resten af portionerne.
Anret kylling, coleslaw og ris på tallerkener.
Dryp med sauce på kylling.