Denne måde at servere kylling er alt andet end klassisk. Kyllingen bliver mør, og perfekt krydret af den lækre marinade. Vildrissalat med sprøde grøntsager og cremet asiatisk mayonnaise passer perfekt til. Som ekstra tilbehør får du en agurkedressing, mynte og limebåde.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Vilde basmatiris
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Løg
4 g
Hvide Løjer & Urter
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
280 g
Kyllingebryst
1 pose
Mynte
1 stk
Agurk
150 g
Spidskål, skåret
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)
½ spsk
Smør (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Pres eller hak hvidløg fint.
Smelt smør [1/2 spsk | 1 spsk] i en gryde på middel varme.
Svits hvidløg i 1 min.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. TIlsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 15 min.
Tag gryden af varmen, og lad hvile indtil servering.
Hak peanuts fint.
Hak løg [1/2 stk, 2P] fint.
Skær kylling i 3 cm tykke strimler på et andet skærebræt.
Bland peanuts, Hvide Løjer & Urter, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en skål.
Vend kylling i skålen.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Tilsæt kylling og marinade, og steg i 1-2 min på hver side.
Tilsæt løg, og steg videre i 5 min, eller indtil kyllingen er gennemstegt og løgene er bløde.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Riv halvdelen af agurk, og pres så meget væske ud som muligt.
Hak resterende agurk fint.
Hak mynte fint.
Bland revet agurk, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en skål.
Vend spidskål med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en anden skål.
Tilsæt ris, hakket agurk og agurkedressing, og rør godt rundt.
Anret rissalat og kylling i dybe tallerkener.
Dryp med asiatisk mayonnaise.
Top med mynte.