Denne måde at servere kylling er alt andet end klassisk. Kyllingen bliver mør, og perfekt krydret af den lækre marinade med peanuts og hvidløg. Vildrissalat med sprøde grøntsager og cremet asiatisk mayonnaise passer perfekt til.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Løg
4 g
Hvide Løjer & Urter
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
280 g
Kyllingebryst
1 pose
Mynte
1 stk
Agurk
150 g
Spidskål, skåret
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)
150 g
Langkornede hvide ris
½ spsk
Smør (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Pres eller hak hvidløg fint.
Smelt smør [1/2 spsk | 1 spsk] i en gryde på middel varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 5,5 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak peanuts fint.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Skær kylling i 3 cm tykke strimler på et andet skærebræt.
Bland peanuts, Hvide Løjer & Urter, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en skål.
Vend kylling i skålen.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Tilsæt kylling og marinade, og steg i 1-2 min på hver side.
Tilsæt løg, og steg videre i 4 min, eller indtil kyllingen er gennemstegt og løgene er bløde.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Hak agurk fint.
Hak mynte fint.
Vend spidskål med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], ris og agurk i en skål.
Anret rissalat og kylling i dybe tallerkener.
Dryp med asiatisk mayonnaise.
Top med mynte.