Dukkah-krydrede kødboller
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dukkah-krydrede kødboller

Dukkah-krydrede kødboller

med cremet dild-couscous og ristede mandler

I aften laver vi kødboller med yderst innovativt tilbehør. Kødbollerne får et ekstra twist ved at blive krydret med vores fantastiske krydderiblanding, som vi kalder Dukkah-godt. Vi serverer vores kødboller med cremet dild-couscous med yoghurt og ovnbagt gulerod med salatost og mandler.

Allergener:
Hvede
Gluten
Selleri
Sulfitter
Sennep
Sesam
Nødder
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

170 g

Perlecouscous

(Indeholder Hvede, Gluten)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

250 g

Hakket oksekød

25 g

Panko

(Indeholder Sulfitter, Hvede, Gluten)

15 g

Dukkah-Godt

(Indeholder Sennep, Sesam)

20 g

Mandler

(Indeholder Nødder)

1 pose

Dild

100 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

2 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

4 dl

Vand (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

1 stk

Æg (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)913 kcal
Energi (kJ)3822 kJ
Fedt39.4 g
Mættet fedt17.2 g
Kulhydrat85.5 g
Sukker13.5 g
Protein53.5 g
Salt7.4 g

Redskaber

Bageplade
Gryde

Fremgangsmåde

Bag gulerod
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Bring vand [4 dl | 8 dl] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kog i en gryde.

Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm stave.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 17-22 min, eller indtil møre. 

Kog perlecouscous
2

Imens, tilsæt perlecouscous og grøntsagsbouillon til gryden med kogende vand, og kog under låg på middel varme i 12-15 min, eller indtil bløde.

Hæld overskydende vand fra, og stil til side.

Form kødboller
3

Bland hakket oksekød, æg [1 stk | 2 stk], panko, Dukkah-godt, salt [¼ tsk | ½ tsk] og et nip peber i en stor skål.

Rul fars til kødboller (5 pr. person), og overfør til en tallerken.

Bag kødboller
4

Fordel kødboller på bagepladen, når gulerødderne har 12 min tilbage, og bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil brunet og gennemtilberedt.

Imens, hak mandler groft.

Fordel mandler i et hjørne af bagepladen, når gulerødderme og kødbollerne har 5 min tilbage, og bag i 4-5 min, eller indtil let ristet.

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Tilsæt dild
5

Imens, smuldr salatost i en lille skål.

Hak dild groft.

Rør yoghurt, dild og et nip salt og peber i gryden med færdig perlecouscous lige inden servering.

Server
6

Anret couscous, kødboller og gulerod på tallerkener.

Top gulerod og couscous med salatost.

Top gulerod med mandler.