I aften laver vi kødboller med yderst innovativt tilbehør. Kødbollerne får et ekstra twist ved at blive krydret med vores fantastiske krydderiblanding, som vi kalder Dukkah-godt. Vi serverer vores kødboller med cremet dild-couscous med yoghurt og ovnbagt gulerod med salatost og mandler.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
170 g
Perlecouscous
(Indeholder Hvede, Gluten)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
250 g
Hakket oksekød
25 g
Panko
(Indeholder Sulfitter, Hvede, Gluten)
15 g
Dukkah-Godt
(Indeholder Sennep, Sesam)
20 g
Mandler
(Indeholder Nødder)
1 pose
Dild
100 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
2 stk
Gulerod
4 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
1 stk
Æg (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring vand [4 dl | 8 dl] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kog i en gryde.
Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm stave.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 17-22 min, eller indtil møre.
Imens, tilsæt perlecouscous og grøntsagsbouillon til gryden med kogende vand, og kog under låg på middel varme i 12-15 min, eller indtil bløde.
Hæld overskydende vand fra, og stil til side.
Bland hakket oksekød, æg [1 stk | 2 stk], panko, Dukkah-godt, salt [¼ tsk | ½ tsk] og et nip peber i en stor skål.
Rul fars til kødboller (5 pr. person), og overfør til en tallerken.
Fordel kødboller på bagepladen, når gulerødderne har 12 min tilbage, og bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil brunet og gennemtilberedt.
Imens, hak mandler groft.
Fordel mandler i et hjørne af bagepladen, når gulerødderme og kødbollerne har 5 min tilbage, og bag i 4-5 min, eller indtil let ristet.
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, smuldr salatost i en lille skål.
Hak dild groft.
Rør yoghurt, dild og et nip salt og peber i gryden med færdig perlecouscous lige inden servering.
Anret couscous, kødboller og gulerod på tallerkener.
Top gulerod og couscous med salatost.
Top gulerod med mandler.