Aftenens fantastiske måltid byder på masser af spændende ingredienser! Vi starter med at koge basmatiris, og imens de koger, marinerer vi kylling med vores skønne krydderiblanding, som vi kalder Dukkah-godt. Vi steger kylling og bikser en sprød salat med kål, gulerod, selleri sammen! Vi topper med cremet dildyoghurt, og så er maden klar!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Kyllingebouillon
7.5 g
Dukkah-Godt
(Indeholder Sennep, Sesam)
150 g
Kålblanding, skåret
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 pose
Dild
1 stk
Citron, økologisk
1 stk
Bladselleri
(Indeholder Selleri)
280 g
Kyllingebryst
150 g
Basmatiris
2 stk
Gulerod
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris, kyllingebouillon og salt* [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!
Skær kylling i 3 cm tern. Bland kylling, en smule olivenolie*, Dukkahgodt [½ pakke, 2P] og et nip salt* og peber* i en stor skål.
Riv gulerod (uskrællet) groft. Skær bladselleri i tynde stave. Riv citronskal, og skær citron i både. Hak dild groft. Bland yoghurt, et nip citronskal, halvdelen af dild og et nip salt* og peber* i en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme, når risene har 10 min tilbage. Steg kylling i 7-8 min, eller indtil brunet og gennemstegt. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Bland kålblanding, gulerod, bladselleri, resterende dild, et stort skvæt citronsaft og et nip salt* og peber* i en stor skål. TIP: Tilsæt en smule olivenolie til salaten.
Anret ris i dybe tallerkener. Top med salat og kylling. Dryp med dildyoghurt.