topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicansk kyllingebowl

Mexicansk kyllingebowl

med bagt 'street corn' og cremet avocadomos

En fantastisk alt-i-en ret med masser af smage og farver. Aftenens spændende mexicanske kyllingebowl indeholder kylling med ost, ris kogt med mexicanske krydderier, salsa med tomat, rødløg, oregano og lime og en dejlig avocadomos. Vi topper vores skønne kyllingebowl med cremet yoghurt og krydret sriracha, og serverer den med 'street corn' og tortillachips.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Tomat

½ stk

Hvidløgsfed

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

10 g

Sriracha

37.5 g

Tortillachips

(Kan indeholde Mælk)

½ stk

Rødløg

150 g

Langkornede hvide ris

1 stk

Lime

1 stk

Avocado

150 ml

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

1 pose

Oregano

1 stk

Majskolbe

50 g

Revet gouda

(Indeholder Mælk)

5 g

Tex-Mex

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til majs

¼ tsk

Salt til kød

½ spsk

Smør til ris

½ tsk

Salt til ris

3 dl

Vand til ris

¼ tsk

Salt til salsa

¼ tsk

Salt til guacamole

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)5125 kJ
Kalorier (kcal)1225 kcal
Fedt55.1 g
Mættet fedt26.2 g
Kulhydrat128.2 g
Sukker13.2 g
Protein57.8 g
Salt7.1 g

Fremgangsmåde

Bag majs og kylling
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Skræl majs, og halver. Placer på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber.

Krydr kylling med salt, og overfør til samme bageplade.

Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt

Kog ris
2

Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits Tex-Mex i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Lav salsa
3

Imens, skær tomat i 1 cm tern.

Hak rødløg fint.

Hak oregano groft (gem nogle blade til anretning).

Skær lime i både.

Bland tomat, rødløg, oregano og et stort skvæt limesaft i en skål. Krydr med salt og peber. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Lav avocadomos 
4

Pres eller hak hvidløg fint.

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og mos med hvidløg, et stort skvæt limesaft, halvdelen af creme fraiche, salt og peber i en skål.

Tilsæt ost
5

Træk kylling i strimler med to gafler.

Top kylling med gouda, og lad smelte.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener, og top med kylling, salsa og avocadomos.

Server med tortillachips.

Anret majs på en tallerken.

Dryp med en smule crème fraiche og sriracha, og drys med resterende oregano.

TIP: Vær forsigtig med srirachaen, den er stærk.