En fantastisk alt-i-en ret med masser af smage og farver. Aftenens spændende mexicanske kyllingebowl indeholder kylling med ost, ris kogt med mexicanske krydderier, salsa med tomat, rødløg, oregano og lime og en dejlig avocadomos. Vi topper vores skønne kyllingebowl med cremet yoghurt og krydret sriracha, og serverer den med 'street corn' og tortillachips.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Tomat
½ stk
Hvidløgsfed
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
10 g
Sriracha
37.5 g
Tortillachips
(Kan indeholde Mælk)
½ stk
Rødløg
150 g
Langkornede hvide ris
1 stk
Lime
1 stk
Avocado
150 ml
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
1 pose
Oregano
1 stk
Majskolbe
50 g
Revet gouda
(Indeholder Mælk)
5 g
Tex-Mex
¼ tsk
Salt til majs
¼ tsk
Salt til kød
½ spsk
Smør til ris
½ tsk
Salt til ris
3 dl
Vand til ris
¼ tsk
Salt til salsa
¼ tsk
Salt til guacamole
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Skræl majs, og halver. Placer på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber.
Krydr kylling med salt, og overfør til samme bageplade.
Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt
Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits Tex-Mex i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær tomat i 1 cm tern.
Hak rødløg fint.
Hak oregano groft (gem nogle blade til anretning).
Skær lime i både.
Bland tomat, rødløg, oregano og et stort skvæt limesaft i en skål. Krydr med salt og peber. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Pres eller hak hvidløg fint.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og mos med hvidløg, et stort skvæt limesaft, halvdelen af creme fraiche, salt og peber i en skål.
Træk kylling i strimler med to gafler.
Top kylling med gouda, og lad smelte.
Anret ris i dybe tallerkener, og top med kylling, salsa og avocadomos.
Server med tortillachips.
Anret majs på en tallerken.
Dryp med en smule crème fraiche og sriracha, og drys med resterende oregano.
TIP: Vær forsigtig med srirachaen, den er stærk.