Har du aldrig hørt om Florentine? Det er en fransk hvid sauce med spinat. I vores version indeholder den også hvidløg, skalotteløg, fløde, tomat og ost. I aften serverer vi vores florentinesauce med lækker sprødstegt sej, bagt rosenkål og ovnstegte kartofler med citron.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
400 g
Små kartofler
150 g
Rosenkål
½ stk
Citron
1 stk
Skalotteløg
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Tomat
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
2 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
60 g
Spinat
½ tsk
Salt (trin 1)
2 spsk
Hvedemel (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 2)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i kvarte.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, skær ender af rosenkål, og del i to.
Halver citron [½ stk, 2P].
Hak tomat, skalotteløg og hvidløg fint.
Skyl spinat.
Kom hvedemel [2 spsk I 4 spsk] i en dyb tallerken.
Dup fisk tør med køkkenrulle, krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk], og vend i hvedemel.
Stil til side på en tallerken.
Fordel rosenkål på samme bageplade, når kartoflerne har 10 min tilbage. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil mør.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg fisk i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middel varme.
Steg skalotteløg i 1-2 min, eller indtil gennemsigtige.
Tilsæt hvidløg, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt tomat, spinat, grøntsagsbouillon [1/2 pakke, 2P], madlavningsfløde, finrevet ost, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og lad simre i 1-2 min, eller indtil spinaten er faldet sammen og saucen er let tyknet.
Vend rosenkål og kartofler med et skvæt citronsaft.
Anret kartofler, rosenkål og fisk på tallerkener.
Top med florentinesauce.