På en kold aften er det skønt at samles om middagsbordet og nyde en varmende suppe. Denne rustikke version er fyldt med gulerod, pastinak og cannellinibønner, og serveres med karamelliserede løg og ristet baguette med gruyére.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Rødløg
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Gulerod
1 stk
Pastinak
1 pakke
Cannellinibønner
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 pose
Timian
100 g
Revet Gruyere
(Indeholder Mælk)
1 stk
Baguette
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sesam)
1 pose
Purløg
½ spsk
Olie til karamelliserede løg
2 spsk
Vand til karamelliserede løg
½ tsk
Sukker til karamelliserede løg
¼ tsk
Salt til karamelliserede løg
1 spsk
Olie til stegning
6 dl
Vand til suppe
½ tsk
Salt til suppe
1 spsk
Smør til brød
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middel varme.
Steg rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde.
Imens, skræl gulerod og pastinak, og riv groft.
Hæld væde fra cannelinibønner.
Opvarm olivenolie i en stor gryde på middelhøj varme.
Steg gulerod og pastinak i 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæt balsamico, vand, sukker og salt til stegepanden med løg, og steg videre i 3-5 min, eller indtil karamelliserede.
Tilsæt vand, cannelinibønner, grøntsagsbouillon, sojasauce, timian, salt og et nip peber til gryden, og bring i kog. Sænk til middelvarme, og lad simre i 3-4 min, eller indtil grøntsagerne er møre.
Tag gryden af varmen, og fjern timian.
Blend med en stavblender i gryden, eller blend suppen i en blender.
TIP: Hvis du ikke har en blender, kan du mose suppe med en kartoffelmoser for at opnå en rustik tekstur.
Imens, hak purløg groft.
Skær brød i tynde skiver, og smør hver skive med et tyndt lag smør.
Top med gruyère og halvdelen af purløg.
Placer brød på en bageplade med bagepapir, og bag i 6-8 min, eller indtil sprøde.
Anret suppe i skåle.
Top suppe med resterende purløg og løg.
Server med gruyère-ostebrød.