Gruyère-risotto med smørstegt porre
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gruyère-risotto med smørstegt porre

Gruyère-risotto med smørstegt porre

med ristede pinjekerner og persille

Denne skønne risotto kan beskrives med to ord - ekstremt cremet! Den indeholder nemlig to typer ost, både finrevet og gruyére. Gruyére har en let nøddeagtig smag, som går fantastisk i spænd med rettens toppings - smørstegt porre og gyldenristede pinjekerner.

Allergener:
Sulfitter
Soja
Selleri
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Løg

24 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

150 g

Risottoris

1 stk

Worcestershire sauce

(Indeholder Soja)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

1 stk

Porre

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)

1 pose

Bredbladet persille

50 g

Revet Gruyere

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør til risotto

6 dl

Vand til risotto

¼ tsk

Salt til risotto

½ spsk

Olie til karamelliserede løg

½ tsk

Sukker til karamelliserede løg

2 spsk

Vand til karamelliserede løg

¼ tsk

Salt til karamelliserede løg

½ spsk

Olie til stegning

2 spsk

Smør til porre

1 spsk

Vand til porre

¼ tsk

Salt til grøntsager

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4087 kJ
Kalorier (kcal)977 kcal
Fedt62.6 g
Mættet fedt37.2 g
Kulhydrat82.4 g
Sukker15.2 g
Protein22 g
Salt4.8 g

Fremgangsmåde

Lav risotto
1

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist pinjekerner i 2-3 min, eller indtil gyldne. Overfør til en lille skål.

Smelt smør i samme stegepande på middelhøj varme.

Tilsæt ris, og steg i 1-2 min, eller indtil gennemsigtige.

Tilsæt Worcestershire sauce, vand, grøntsagsbouillon, madlavningsfløde og salt, og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil bouillonen er absorberet og risen er 'al dente'.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.

Karamelliser løg
2

Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver. 

Opvarm olivenolie i en anden, stor stegepande på middel varme. 

Steg rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde.

Tilsæt balsamico, vand, sukker og salt, og steg videre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret.

Overfør til risotto, og vend sammen.

Steg porre
3

Rens porre, og skær i 2 cm halve skiver.

Opvarm olivenolie i samme stegepande (tør af først) på middel varme.

Steg porre i 2-3 min, indtil brunet.

Tilsæt smør, vand og salt, og dæk med låg. Steg i 3-4 min, eller indtil porre er mør.

Forbered topping
4

Imens, hak persille fint.

Tilsæt ost
5

Tag panden med færdig risotto af varmen.

Tilsæt finrevet ost og gruyère, rør rundt, og krydr med et nip salt og peber.

Server
6

Anret risotto i skåle.

Top med porre, persille og pinjekerner.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image