Denne skønne risotto kan beskrives med to ord - ekstremt cremet! Den indeholder nemlig to typer ost, både finrevet og gruyére. Gruyére har en let nøddeagtig smag, som går fantastisk i spænd med rettens toppings - smørstegt porre og gyldenristede pinjekerner.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Løg
24 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
150 g
Risottoris
1 stk
Worcestershire sauce
(Indeholder Soja)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 stk
Porre
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
1 pose
Bredbladet persille
50 g
Revet Gruyere
(Indeholder Mælk)
1 spsk
Smør til risotto
6 dl
Vand til risotto
¼ tsk
Salt til risotto
½ spsk
Olie til karamelliserede løg
½ tsk
Sukker til karamelliserede løg
2 spsk
Vand til karamelliserede løg
¼ tsk
Salt til karamelliserede løg
½ spsk
Olie til stegning
2 spsk
Smør til porre
1 spsk
Vand til porre
¼ tsk
Salt til grøntsager
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist pinjekerner i 2-3 min, eller indtil gyldne. Overfør til en lille skål.
Smelt smør i samme stegepande på middelhøj varme.
Tilsæt ris, og steg i 1-2 min, eller indtil gennemsigtige.
Tilsæt Worcestershire sauce, vand, grøntsagsbouillon, madlavningsfløde og salt, og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil bouillonen er absorberet og risen er 'al dente'.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.
Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.
Opvarm olivenolie i en anden, stor stegepande på middel varme.
Steg rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde.
Tilsæt balsamico, vand, sukker og salt, og steg videre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret.
Overfør til risotto, og vend sammen.
Rens porre, og skær i 2 cm halve skiver.
Opvarm olivenolie i samme stegepande (tør af først) på middel varme.
Steg porre i 2-3 min, indtil brunet.
Tilsæt smør, vand og salt, og dæk med låg. Steg i 3-4 min, eller indtil porre er mør.
Imens, hak persille fint.
Tag panden med færdig risotto af varmen.
Tilsæt finrevet ost og gruyère, rør rundt, og krydr med et nip salt og peber.
Anret risotto i skåle.
Top med porre, persille og pinjekerner.