Forkæl dig selv og familien med en rigtig lækker middag. Den helstegte kylling krydres først med hvidløgssmør, før den bages gylden og saftig i ovnen. Vi serverer med trøffelmos, brun sovs, bagt butternutsquash og stegte grønne bønner. Kyllingen passer sig selv i ovnen, mens du nemt laver de øvrige komponenter i dette kulinariske højdepunkt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1100 g
Hel kylling
2 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Butternutsquash
1 stk
Rosmarin
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
150 g
Kålblanding, skåret
1 stk
Pære
20 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)
500 g
Bagekartoffel
8 ml
Trøffelolie
200 g
Brun sovs
(Indeholder Mælk)
10 g
Kyllingefond
150 g
Grønne bønner
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
3 spsk
Smør til smør
½ tsk
Salt til smør
½ tsk
Salt til kød
¼ tsk
Salt til grøntsager
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
1 dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
Tag kylling ud af køleskabet 30 min inden tilberedning. Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Pres eller hak hvidløg fint, og bland med smør og salt i en lille skål.
Dup kylling tør med køkkenrulle, og fordel hvidløgssmør under kyllingeskindet med rene hænder. Krydr med salt og et nip peber udvendigt. Placer kylling på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 45-55 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er gennemtilberedt, når skyen er klar ved udskæring. - Lad kyllingen hvile i 20 min inden servering.
Imens, skræl butternutsquash, og del på midten. Skrab kerner ud, og skær i 2 cm tern.
Hak rosmarin fint.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med rosmarin, salt og et nip peber.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil mør og gylden.
Drys finrevet ost over butternutsquash, når der er gået 30 min, og bag færdig i resterende tid.
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Skær pære i tynde, halve skiver.
Bland kålblanding, pære, honning-sennepsdressing, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.
Opvarm brun sovs, kyllingefond, vand, salt og et nip peber i en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Varm i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Skær ender af grønne bønner.
Steg grønne bønner og pinjekerner med et nip salt i 3-4 min, eller indtil møre.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, så bliver de hurtigere færdige.
Server retten "family style".
Anret kylling på et serveringsfad eller en tallerken.
Anret butternutsquash, grønne bønner, salat og kartoffelmos i skåle. Top mos med trøffelolie.
Server sovs i en skål.