Har du aldrig hørt om orzotto? Det er en italiensk ret, der minder om risotto. Forskellen er, at i orzotto bruges orzo - en pasta, der ligner ris, men smager som pasta. Vi laver vores cremede rejeorzotto med løg, gulerod, tomatpuré, chili, og madlavningsfløde. Vi topper med rejer stegt med Souvlaki-krydderi, salatost og frisk persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr)
180 g
Orzo
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sennep, Soja, Æg, Lupin)
1 stk
Gulerod
50 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
1 stk
Tomat
1 dåse
Tomatpuré
75 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
4 g
Souvlaki-krydderi
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 stk
Rødløg
½ g
Chiliflager
1 pose
Bredbladet persille
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
¼ tsk
Sukker (trin 1)
4.5 dl
Vand (trin 2)
1 tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Smør (trin 4)
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg rødløg og gulerod i 3-4 min, eller indtil bløde.
Tilsæt orzo, tomatpuré, sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og halvdelen af Souvlaki-krydderi, og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [4,5 dl | 9 dl], grøntsagsbouillon, chiliflager [1/2 pakke, 2P] og salt [1 tsk | 2 tsk], og bring i kog.
Sænk til middel varme, og kog uden låg i 8-12 min, eller indtil orzoen er blød, men ikke helt færdigkogt.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Imens, hak persille fint.
Skær tomat i både.
Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i en anden stor stegepande på middelhøj varme.
Steg rejer med resterende Souvlaki-krydderi og et nip salt i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. Tag panden af varmen.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Tilsæt madlavningsfløde [1/2 pakke, 2P] til stegepanden med orzotto, og lad simre i 1-2 min, eller indtil saucen er let tyknet og orzoen er 'al dente'. Krydr med et nip salt og peber.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis orzoen ser tør ud. - Al dente’ betyder, at orzoen er kogt, men stadig har en smule bid.
Anret orzotto i dybe tallerkener.
Top med rejer og tomat.
Drys med persille og smuldret salatost [½ pakke, 2P].