Græsk-inspireret cremet rejeorzotto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græsk-inspireret cremet rejeorzotto

Græsk-inspireret cremet rejeorzotto

med græsk salatost og frisk persille

Har du aldrig hørt om orzotto? Det er en italiensk ret, der minder om risotto. Forskellen er, at i orzotto bruges orzo - en pasta, der ligner ris, men smager som pasta. Vi laver vores cremede rejeorzotto med løg, gulerod, tomatpuré, chili, og madlavningsfløde. Vi topper med rejer stegt med Souvlaki-krydderi, salatost og frisk persille.

Tags:
Spis mig først
Allergener:
Krebsdyr
Gluten
Hvede
Mælk
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Rejer

(Indeholder Krebsdyr)

180 g

Orzo

(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sennep, Soja, Æg, Lupin)

1 stk

Gulerod

50 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

1 stk

Tomat

1 dåse

Tomatpuré

75 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

4 g

Souvlaki-krydderi

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 stk

Rødløg

½ g

Chiliflager

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 1)

¼ tsk

Sukker (trin 1)

4.5 dl

Vand (trin 2)

1 tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Smør (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2896 kJ
Kalorier (kcal)692 kcal
Fedt27.5 g
Mættet fedt13.6 g
Kulhydrat79.3 g
Sukker15.3 g
Protein28.4 g
Salt6.7 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Steg grøntsager
1

Skær rødløg i tynde, halve skiver.

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg rødløg og gulerod i 3-4 min, eller indtil bløde.

Tilsæt orzo, tomatpuré, sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og halvdelen af ​​Souvlaki-krydderi, og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.

Kog orzo
2

Tilsæt vand [4,5 dl | 9 dl], grøntsagsbouillon, chiliflager [1/2 pakke, 2P] og salt [1 tsk | 2 tsk], og bring i kog.

Sænk til middel varme, og kog uden låg i 8-12 min, eller indtil orzoen er blød, men ikke helt færdigkogt.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Forbered råvarer
3

Imens, hak persille fint.

Skær tomat i både.

Steg rejer
4

Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i en anden stor stegepande på middelhøj varme.

Steg rejer med resterende Souvlaki-krydderi og et nip salt i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. Tag panden af varmen.

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Tilsæt madlavningsfløde
5

Tilsæt madlavningsfløde [1/2 pakke, 2P] til stegepanden med orzotto, og lad simre i 1-2 min, eller indtil saucen er let tyknet og orzoen er 'al dente'. Krydr med et nip salt og peber.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis orzoen ser tør ud. - Al dente’ betyder, at orzoen er kogt, men stadig har en smule bid.

Server
6

Anret orzotto i dybe tallerkener.

Top med rejer og tomat. 

Drys med persille og smuldret salatost [½ pakke, 2P].