Skal du have gæster og vil du imponere med et måltid, der med garanti vil give dig tilfredse gæster? Så har du valgt den helt rette opskrift. Oreganomarineret lammeculotte steges til perfektion, og serveres med spanakopita-inspireret ris, græsk salat med cherrytomater, rødløg og salatost og cremet tzatziki- sauce.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Kyllingebouillon
1 stk
Citron
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Oregano
300 g
Lammeculotte
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
100 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
125 g
Cherrytomater
½ stk
Rødløg
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 stk
Agurk
150 g
Langkornede hvide ris
3 dl
Vand (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Smør (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Rids fedtsiden af lam på kryds og tværs med 1 cm mellemrum.
Placer lam med fedtsiden nedad i en stegepande på middel varme, og steg i 8-9 min. Skru op til høj varme, og brun på alle sider i 30 sek.
Imens, hak oregano og hvidløg fint.
Halver citron.
Bland oregano, et stort skvæt citronsaft, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en lille skål.
Overfør lam til en bageplade med bagepapir, pensl med oreganomarinade, og bag i ovnen i 15 min, eller indtil gennemtilberedt.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
Imens, bring vand [3 dl | 5,5 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris, kyllingebouillon og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Skyl spinat, og hak fint.
Halver cherrytomater.
Skær rødløg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Skær agurk i tynde, halve skiver.
Bland yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.
Bland agurk, cherrytomater, rødløg, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], resterende citronsaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort nip peber i en mellemstor skål.
Vend spinat og smør [1 spsk I 2 spsk] i gryden med kogt ris.
Skær lam i skiver.
Anret spinatris og græsk salat i dybe tallerkener.
Drys med smuldret salatost.
Top med lam og kødsaft fra fadet.
Dryp med tzatziki-sauce.