Græsk lam og 'spanakopita'-inspireret ris
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græsk lam og 'spanakopita'-inspireret ris

Græsk lam og 'spanakopita'-inspireret ris

med græsk salat og hvidløgsyoghurt

Skal du have gæster og vil du imponere med et måltid, der med garanti vil give dig tilfredse gæster? Så har du valgt den helt rette opskrift. Oreganomarineret lammeculotte steges til perfektion, og serveres med spanakopita-inspireret ris, græsk salat med cherrytomater, rødløg og salatost og cremet tzatziki- sauce.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Kyllingebouillon

1 stk

Citron

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Oregano

300 g

Lammeculotte

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

100 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

125 g

Cherrytomater

½ stk

Rødløg

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

1 stk

Agurk

150 g

Langkornede hvide ris

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Smør (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4929 kJ
Kalorier (kcal)1178 kcal
Fedt81.6 g
Mættet fedt37.8 g
Kulhydrat71 g
Sukker8 g
Protein37.9 g
Salt5.5 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Steg lam
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Rids fedtsiden af lam på kryds og tværs med 1 cm mellemrum.

Placer lam med fedtsiden nedad i en stegepande på middel varme, og steg i 8-9 min. Skru op til høj varme, og brun på alle sider i 30 sek. 

Imens, hak oregano og hvidløg fint.

Halver citron.

Bland oregano, et stort skvæt citronsaft, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en lille skål.

Bag lam
2

Overfør lam til en bageplade med bagepapir, pensl med oreganomarinade, og bag i ovnen i 15 min, eller indtil gennemtilberedt. 

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

Kog ris
3

Imens, bring vand [3 dl | 5,5 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris, kyllingebouillon og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
4

Skyl spinat, og hak fint.

Halver cherrytomater.

Skær rødløg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.

Skær agurk i tynde, halve skiver.

Lav græsk salat
5

Bland yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.

Bland agurk, cherrytomater, rødløg, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], resterende citronsaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort nip peber i en mellemstor skål.

Vend spinat og smør [1 spsk I 2 spsk] i gryden med kogt ris.

Server
6

Skær lam i skiver.

Anret spinatris og græsk salat i dybe tallerkener.

Drys med smuldret salatost. 

Top med lam og kødsaft fra fadet.

Dryp med tzatziki-sauce.