Skal du have gæster og vil du imponere med et måltid, der med garanti vil give dig tilfredse gæster? Så har du valgt den helt rette opskrift. Oreganomarineret lammeculotte steges til perfektion, og serveres med spanakopita-inspireret ris, græsk salat med cherrytomater, rødløg og salatost og cremet tzatziki- sauce.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Langkornede hvide ris
300 g
Lammeculotte
1 stk
Citron
125 g
Cherrytomater
4 g
Kyllingebouillon
1 stk
Agurk
30 g
Spinat
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 pose
Oregano
1 stk
Hvidløgsfed
100 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
½ stk
Rødløg
1 spsk
Olie til marinade
½ tsk
Salt til marinade
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
1 spsk
Smør til ris
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Rids fedtsiden af lam på kryds og tværs med 1 cm mellemrum.
Placer lam med fedtsiden nedad i en stegepande på middel varme, og steg i 8-9 min. Skru op til høj varme, og brun på alle sider i 30 sek.
Imens, hak oregano og hvidløg fint.
Halver citron.
Bland oregano, et stort skvæt citronsaft, olivenolie, salt og et nip peber i en lille skål.
Overfør lam til en bageplade med bagepapir, pensl med oreganomarinade, og bag i ovnen i 15 min, eller indtil gennemtilberedt.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
Imens, bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris, kyllingebouillon og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Skyl spinat, og hak fint.
Halver cherrytomater.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Skær agurk i tynde, halve skiver.
Bland yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.
Bland agurk, cherrytomater, rødløg, olivenolie, resterende citronsaft, salt og et stort nip peber i en mellemstor skål.
Vend spinat og smør i gryden med kogt ris.
Skær lam i skiver.
Anret spinatris og græsk salat i dybe tallerkener.
Drys med smuldret salatost.
Top med lam og kødsaft fra fadet.
Dryp med tzatziki-sauce.