Ugens fisk overrasker med spændende ingredienser. Vi topper sej med græskarkerner og panko og bager den derefter sprød og gylden, inden vi topper den med en skøn sauce. Vi serverer vores fisk med cremet knoldsellerimos med kartofler og ovnbagte gulerødder med frisk persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Gulerod
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
500 g
Bagekartoffel
75 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
1 stk
Knoldselleri
(Indeholder Selleri)
1 pakke
Græskarkerner
(Kan indeholde Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 pose
Bredbladet persille
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
¼ tsk
Salt til panering
1.5 spsk
Olie til panering
¼ tsk
Salt til fisk
½ dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm skiver.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
Imens, skræl kartoffel og knoldselleri, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, hak græskarkerner groft.
Bland græskarkerner, panko, salt og olivenolie i en lille skål.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og et nip peber.
Top fisk med pankoblanding, og pres så den sidder fast.
Placer fisk i den anden side af bagepladen, når gulerødderne har 10 min tilbage.
Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil fisken er gennemstegt og pankoen er grylden.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat. - Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, opvarm en lille gryde på middel varme.
Tilsæt vand, grøntsagsbouillon, madlavningsfløde, salt og et nip peber, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
Riv persille groft.
Bland gulerod og persille i en mellemstor skål lige inden servering. Tilsæt eventuelt en klat smør.
Anret knoldsellerimos, gulerod og fisk på tallerkener.
Top fisk med sauce.