I aften laver vi en opskrift med et fyrværkeri af smage og farver. Vi laver regnbuefritter af kartofler og gulerod, og vender dem med salat. Samtidigt laver vi rustikke svine-/kalvekøds frikadeller med æble, rødløg, oregano, Worcestershire sauce og Panamad. Et spændende tilbehør er rødbede-tzatziki med yoghurt og hvidløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket svine-/kalvekød
1 stk
Worcestershire sauce
(Indeholder Soja)
½ stk
Rødløg
4 g
Panamad
2 stk
Gulerod
300 g
Kartofler
½ stk
Rødbeder, forkogte
75 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
½ stk
Hvidløgsfed
1 pose
Oregano
60 g
Blandet salat
½ stk
Æble
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm stave.
Skær kartofler (uskrællet) i både.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, riv rødløg [1/2 stk, 2P] og æble [1/2 stk, 2P] groft.
Hak oregano groft.
Bland hakket svine-/kalvekød, æble, rødløg, oregano, Worcestershire sauce, Panamad og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Form fars til frikadeller (2 pr. person) direkte i stegepanden med en ske, og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegte.
Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir.
VIGTIGT: Frikadellerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint.
Riv rødbede (uskrællet) groft.
Bland rødbede, yoghurt, hvidløg, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber i en skål.
Skyl salat.
Vend færdige fritter med salat på bagepladen.
Anret frikadeller, fritter og rødbede-tzatziki på tallerkener.