Græske svine- og kalvekødsfrikadeller
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græske svine- og kalvekødsfrikadeller

Græske svine- og kalvekødsfrikadeller

med bagte fritter og rødbede-tzatziki

I aften laver vi en opskrift med et fyrværkeri af smage og farver. Vi laver regnbuefritter af kartofler og gulerod, og vender dem med salat. Samtidigt laver vi rustikke svine-/kalvekøds frikadeller med æble, rødløg, oregano, Worcestershire sauce og Panamad. Et spændende tilbehør er rødbede-tzatziki med yoghurt og hvidløg.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Allergener:
Soja
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket svine-/kalvekød

1 stk

Worcestershire sauce

(Indeholder Soja)

½ stk

Rødløg

4 g

Panamad

2 stk

Gulerod

300 g

Kartofler

½ stk

Rødbeder, forkogte

75 ml

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

½ stk

Hvidløgsfed

1 pose

Oregano

60 g

Blandet salat

½ stk

Æble

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2038 kJ
Kalorier (kcal)487 kcal
Fedt18.4 g
Mættet fedt7.8 g
Kulhydrat104.7 g
Sukker74.3 g
Protein32.1 g
Salt5.2 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Lav regnbuefritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm stave.

Skær kartofler (uskrællet) i både.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Bland fars
2

Imens, riv rødløg [1/2 stk, 2P] og æble [1/2 stk, 2P] groft.

Hak oregano groft.

Bland hakket svine-/kalvekød, æble, rødløg, oregano, Worcestershire sauce, Panamad og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.

Steg frikadeller
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Form fars til frikadeller (2 pr. person) direkte i stegepanden med en ske, og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegte. 

Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir.

VIGTIGT: Frikadellerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav tzatziki
4

Imens, pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint.

Riv rødbede (uskrællet) groft.

Bland rødbede, yoghurt, hvidløg, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber i en skål.

Tilsæt salat
5

Skyl salat.

Vend færdige fritter med salat på bagepladen.

Server
6

Anret frikadeller, fritter og rødbede-tzatziki på tallerkener.